Living

În feng shui livingul e încăperea dintr-o casă mobilată adecvat pentru activitățile din timpul zilei.

Principiile și regulile feng shui pentru casă ne ajută în amenajarea interioară a livingului, astfel încât să ne protejăm de energia negativă care predispune la boli, ghinion pe plan profesional și familial și să atragem energia pozitivă care îmbunătățește sănătatea, relațiile, situația financiară.

Din punct de vedere Feng Shui, energia din living influențează evenimentele cotidiene, deoarece în această încăpere ne petrecem timpul liber cu familia, prietenii, ne uităm la TV, ne relaxăm.

Tabuuri în Livingul Feng Shui

Tablourile cu animale sălbatice, scene de război sau de vânătoare, imagini cu sportivi care fac scrimă, box, predispun la agresivitate, certuri.
Plantele uscate blochează curgerea energiei Qi și atrag stagnare în viață.
Livingul nu trebuie să fie la demisol, sub o baie situată la etaj.

Poziția livingului pe schița locuinței
Cel mai bine ar fi să alegem pentru living camera cea mai apropiată de ușa principală. Livingul modern, open space este de bun augur în feng shui, deci poate să împartă același perimetru cu bucătăria.

Este foarte important ca livingul să aibă un contur regulat, pătrat sau dreptunghi, fără colțuri lipsă, pentru a putea crea armonie cu ajutorul culorilor și obiectelor specifice celor 5 elemente din natură (foc, apă, lemn, metal, pământ).

Cu cât peisajul spre care se deschide geamul de la living oferă o imagine panoramică a unui parc, lac, râu, pădure etc., cu atât livingul va absorbi mai multă energie benefică pentru locatarii săi.

Nu este bine ca geamul de la living să se deschidă spre un cimitir, groapă de gunoi, fabrică, un teren cu macarale, stâlpi de înaltă tensiune etc., pentru a nu atrage energie negativă care predispune la boli, eșecuri, pierderi.

Culorile și iluminatul din living
Culoarea pereților din living are impact asupra stării de bună dispoziție, echilibru emoțional, armonie interioară a locatarilor, dar și a musafirilor acestora, deoarece fiecare culoare are o anumită vibrație, transmite un anumit tip de energie. De aceea este bine să alegem pentru pereții din living culori cât mai deschise, care au energie de tip yang, susțin activitățile zilnice, trezesc pofta de viață: alb, bej deschis, crem, portocaliu deschis, turcoaz, liliachiu.

Unul din cei patru pereți din living se poate vopsi în culori închise, negru, maron închis, grena, dar ar fi bine ca acest perete să fie scos în evidență cu ajutorul unei benzi cu led montată în apropierea tavanului.
Tavanul livingului trebuie să rămână vopsit în alb, pentru ca locatarii să beneficieze de energia norocului divin.

Iluminatul general din living trebuie să fie asigurat de candelabre, lustre cu multe brațe, plafoniere cu becuri cu led, care atrag energie yang, benefică pentru succes. Se pot folosi în living și lămpi de sol cu picior înalt, pentru a se asigura un iluminat diferențiat.
Lustra din living nu trebuie să aibă ventilator, pentru că aceasta poate distruge toate șansele de reușită ale familiei.

Canapele cu bun Feng Shui

living-bun-feng-shui

Sursa foto: ocfurniture.com

Există reguli feng shui pentru amplasarea canapelelor, ușor de aplicat, care ne asigură succesul în viață. Practica Feng Shui demonstrează că dacă sunt aplicate corect principiile Feng Shui, rezultatele bune apar după 3 luni, uneori și mai rapid.

Canapelele trebuie să aibă spătar și brațe, pentru a atrage noroc de ajutor de la oameni binefăcători.

Cel mai favorabil aranjament pentru living este compus dintr-o canapea cu trei locuri, una cu două locuri, un fotoliu și o măsuță de cafea sau taburet pentru picioare. Acest tip de aranjament este inspirat din Școala formelor Feng Shui, respectiv de teoria celor 4 Animale Celeste, dragon, tigru, țestoasă, phoenix.
Astfel, canapeaua mare cu 3 locuri trebuie să stea cu spatele la un perete întreg, fără geamuri, cea cu două locuri trebuie să fie amplasată în stânga canapelei cu 3 locuri, iar fotoliul să fie în dreapta canapelei cu 3 locuri. Între acestea, se așază o măsuță de cafea sau un taburet pentru picioare.

Această configurație atrage protecție, oportunități, creativitate, succes pentru toți locatarii casei.

Remedii feng shui potrivite în living

acvariu-living-feng-shui

Sursa foto: gethousedecor.com

Un zeu al bogăției, Buddha vesel auriu se așază pe o consolă sau pe măsuța de cafea pentru  a spori norocul financiar.
Obiectele de decor de valoare, tablouri, statuete predispun la un trai de lux.
În anul 2018 – în Nord-Vestul livingului este bine să punem o statuetă au o imagine cu un câine frumos, care nu este într-o postură de atac ci pașnică, deoarece anul 2018 este guvernat de zodia Câine si astfel atragem protecție de la această zodie.

Seturile de câte 3 monede chinezești, legate cu snur roșu și nod mistic, se pun sub covor, în spatele draperiilor, sub canapele, pentru a potența norocul de resurse financiare.
Prezența celor 5 elemente în living, atrage 5 tipuri de noroc. Energia plantelor amplifică norocul de creativitate, sănătatea; energia apei de la o fântâna arteziană de interior sau un acvariu sporește veniturile casei; energia obiectele din metal atrage o bună reputație, corectitudine; energia cristalelor asigură armonia în casă și norocul în dragoste; energia focului simbolizată de lumini aduce poftă de viață, nevoia de a socializa într-un mod plăcut.  

Vasul Prosperității ZODIACOOL este astfel conceput încât să atragă abundența în viață. Abundența se poate referi la relații armonioase, bogăție materială, o stare bună de sănătate, fericire și progres. Vasul Prosperității se așază pe o măsuță în colțul norocos al livingului, adică în colțul pe diagonală față de ușa camerei sau în colțul banilor, Sud-Est.

Direcția spre care privim

În funcție de data nașterii, fiecare ne putem calcula numărul KUA personal, folosind o formulă din știința Feng Shui care ne dă indicații despre cele 4 direcții faste. Pentru a atrage energia pozitivă în timp ce discutăm cu prietenii sau cei din familie, când privim la TV, se recomandă să ne orientăm privirea și pieptul spre una din cele patru direcțiile favorabile personale. În acest fel ne vom simți mai bine acasă, vom atrage echilibru în viață și spor în toate, fără a face schimbări majore în designul interior, fără investiții costisitoare.

Pentru a determina direcțiile favorabile din living, în știința feng shui folosim busola, nu ne orientăm după cum răsare soarele sau după poziția ușii de la cameră. Însă, chiar dacă o direcție KUA este favorabilă, ea devine funcțională numai după ce este activată adecvat de către un specialist în feng shui.

Sursa foto: juxtapost.com

Pe același subiect

ZODIACOOL este cel mai complex site din România care reunește horoscop, zodii, astrologie, numerologie, feng shui și vise

Rețele Sociale

Mod de plată

Visa Mastercard

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.