Seminte de anason – alimentele cu extrem de putine calorii
Semințele de anason (Pimpinella anisum) au formă ovală, mică, și culori variind de la maro deschis la verde cenușiu, o aromă dulce, în timp ce gustul este ușor fructat și cald.
Semințele de anason sunt populare într-o varietate de rețete de dulciuri din multe țări. Sunt folosite pentru a aroma pâinea, prăjiturile sau mâncărurile dulci, curry de peşte sau legume. Anasonul este bun cu mere, castane, peşte, nuci, dovleac și legume rădăcinoase. Merge foarte bine în combinație cu ienupăr, cardamom, scorțișoară, cuișoare, chimen, fenicul, usturoi, nucșoară, piper.
Semințele de anason sunt o sursă excelentă de vitamine (A, C, K, B1, B2, B3, B6, B9, B12) și minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu-natriu, zinc).
A nu se confunda cu anasonul stelat, care este puțin mai puternic și puțin mai amar decât sămânța obișnuită de anason.
Valori nutriționale pentru 100 de grame semințe de anason
Calorii: 0.337
Proteine: 17.60
Lipide: 15.90
Carbohidrați: 50.02
Fibre: 14.6
Beneficiile semințelor anason
- panaceu pentru numeroase afecțiuni ale sistemului digestiv, grație uleiurilor volatile;
- au efect anti-diabetic, stabilizând şi reducând valorile glicemiei (5 g pulbere/zi);
- diminuează senzaţia de greaţă şi favorizează apariţia unui apetit alimentar sănătos;
- îmbunătățesc funcțiile sistemului nervos, prin conținutul de terpineol, eugenol și linalol;
- luptă împotriva bolilor respiratorii, datorită proprietăților antiinflamatorii;
- fortifică sistemul imunitar, având un puternic efect antioxidant;
- reglează menstruația și ameliorează și durerile specifice acesteia, având efecte antispasmodice;
- sunt benefice pentru sănătatea orală, prin calitățile antimicrobiene și antibacteriene;
- stimulează lactaţia la mămicile care au probleme cu alăptarea.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 03.12.2019
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!