Transport gratuit peste 180 lei

Lemn yin, Stăpânul zilei

Ca și în cazul zodiilor, când mai multe persoane aparțin unei zodii (e.g. Berbec), la fel și la stăpânul zilei, mai multe persoane pot avea același stăpân al zilei (e.g. Lemn (yin)). Elementul din tulpina cerească aflat în coloana ZI este cel care definește stăpânul zilei și care determină personalitatea și tendințele fiecăruia dintre noi.

PERSONALITATE LEMN (YIN)

STĂPÂNUL ZILEI

Lemnul yin este asemenea unui lan bogat cu grâu, verde și mlădios. Profesia potrivită este în domenii creative.
La prima vedere lași o impresie bună, de persoană chibzuită care știe ce vrea de la viață, de aceea toți cei ce îți sunt în preajmă te apreciază și vor să le fii prieten.

Tip de personalitate:

Adaptabilitate, răbdare

Ai capacitatea unui bun ascultător și oferi sfaturi înțelepte. Uneori porți o mască pentru a-i ademeni pe ceilalți să își destăinuie secretele, iar odată ce ai câștigat încrederea celorlalți nimic nu te mai poate opri din dobândirea succesului. Viața ta privată nu privește pe nimeni, de aceea de multe ori nu amesteci domeniile vieții, devenind uneori mai rezervat cu ceilalți. Răbdarea cu care ești înzestrat este fără limite, poți să pierzi zile întregi încercând să elucidezi unele mistere. Niciodată nu uiți pe cineva ce ți-a făcut rău.

Maniere elegante, gândire rapidă

În societate, te comporți adecvat și lumea te îndrăgește la prima vedere, de aceea nu îți este greu să pătrunzi în anumite cercuri sociale. Te faci mereu remarcat, iar discursul tău face o impresie bună, poate și pentru că te adaptezi cu usurință în orice mediu. Îți place să te dezvolți din toate punctele de vedere, muncești cot la cot cu alții și, prin urmare, chiar dacă șefii ți-ar propune un loc privilegiat, tu vei refuza. Adori lucrul în echipă, mai mult pentru atmosfera de la locul de muncă. Deși gândești rapid și intuiești care sunt etapele în demararea unui proiect, ai rabdare să le explici și superiorilor tăi, șefilor, partenerului. Capacitățile intelectuale sunt mereu apreciate, iar modestia din vorbele tale blânde mereu vor deschide inimile celor din jur. La o petrecere ieși cu usurință în evidență datorita atitudinii și vestimentației tale, atrăgând toate privirile, mai cu seamă ale femeilor. Știi să te adaptezi în orice situație, de aceea ai mai multe grupuri de prieteni din medii sociale diferite. Cauți să te înțelegi cu toți, la un moment dat știi că oricare dintre aceștea îți poate fi de folos. Ai capacitatea de a te face iubit de toți, dar tu nu împărtașești aceleași sentimente, mergi pe premiza ”scopul scuză mijloacele”.

Flexibilitate, armonie

Acorzi atentie la detalii și lucrezi cu meticulozitate, de aceea rare sunt cazurile în care poți să greșești. În conditii prea stresante ai tendința de a manipula pentru a-ți consolida tu statutul social și reputația. Uneori poți avea stări de frică, generate de neînțelegerea atitudinii celorlalți, ai impresia că te urmăresc, că te agasează, iar dependența acestora față de tine te sperie. Conștientizezi uneori că este mai bine să te retragi, să fii in inferioritate pentru a nu alimenta o obsesie a cuiva pentru tine. Îți place să atragi atenția celor din jurul tău, însă te-ai bucura dacă ți-ar oferi mai mult timp și spațiu pentru a fi în singurătate. Rareori te încăpățânezi și spui celorlalți ceea ce gândești despre ei, iar atunci știi sigur că te vei îndepărta de acea persoană. Câteodată mai și dramatizezi și te autocompatimești, dar acest tip de comportament te poate face să te simți ca pe scenă. În general, iei viața în piept cu optimism și tratezi necazurile cu umor, încercând să faci eforturi pentru ca viața ta să fie plină de pace, armonie și relaxare. Deseori ceri părerile unor experți pe anumite domenii din viață din pură curiozitate, însă tu deja plănuiești să inițiezi ceva cu acele răspunsuri. Nu divulgi ceea ce tu conștiențizezi și îți vezi mereu de problemele tale.

Creativitate, diplomație

Cauți cu orice preț să atragi atenția auditoriului, de aceea îți place să porți discuții elocvente, mereu îți propui să găsești și să te înconjori de oameni din lumea bună, care să te ajute în cazul unei situații de criză. Apariția ta în societate este una bună, vestimentația și aspectul fizic te ajută să te impui și să faci o impresie bună, iar controlarea vocii va funcționa asemenea unei miresme pentru ceilalți. Spui glume cu tâlc și destinzi ușor atmosfera, îți încarci bateriile în urma acestor ieșiri în societate și înveți multe despre cei ce îți sunt prieteni. Talentele tale se pot exprima în aproape orice domeniu de activitate, de aceea ai o experieță vastă în CV. Acționezi cu diplomație și câteodată faci mici compromisuri pentru cei dragi inimii tale. Ești ca o enciclopedie, absorbi orice informație și acest lucru îți prinde bine, întrucâ pe parcursul vieții vei impresiona multe persoane cu ajutorul lor. Îți face plăcere să îți expui unele idei chiar dacă nu îți aparțin, important este că știi când să le zici și cum să le transmiți.

Destinul tău în general

Te-ai născut cu abilitatea de a-i face pe ceilalți să-ți accepte părerile și, dacă îți propui, poți manipula pe oricine să facă așa cum îți dorești. Știi că ființa umană are nevoie de susținere, iar după deviza aceasta îți trăiești viața. Mulți caută prezența ta pentru a putea merge mai departe. Chiar dacă influențelezi câteodată pe cineva, o faci în scopul de a-l ajuta, dar îți știi limitele, nu întreci măsura. Socializezi într-un mod foarte plăcut și îi poți învăța pe oameni cum să trăiască o viață armonioasă, puterea exemplului este cel mai elocvent în acest caz. Deși știu că uneori profiți de bunătatea și de resursele lor, oameni totuși te vor în preajmă. Ești binele ce face rău, nimeni nu poate să îți reproșeze ceva pentru că ești previzibil și mereu atragi atenția asupra unor erori pe care le faci. Îți recunoști câteodată greșelile, dar modul în care o faci nu determină pe nimeni să se supere pe tine.

Recomandări pentru dezvoltare personală:

1. Ți-ar fi de folos să-ți pui mai des în aplicare ideile originale și creative.
2. Urmărește să te adaptezi fără să manipulezi.
3. Fii practic și vei avea multe de câștigat.
4. Asumă-ți riscul și ia-ți viața în propriile mâini, nu mai depinde de alții.
5. Încearcă să nu minți, îți scade stima de sine.

Dragoste și Relații

Cucerești prin fizicul tău plăcut orice persoană ce intră în contact cu tine, de aceea partenerul te acuză de infidelitate. Cauți mereu să menții o barieră față de ceilalți tocmai pentru a preveni unele crize din interiorul familiei. Ești o persoană dinamică și ai tendinta să domini relația, să iei tu decizii fără a te consulta cu ceilalți.

Corectitudine, protecție

Atunci când iubești, îți place să îți asumi grija pentru ca cel drag să nu ducă lipsă de nimic, să se simtă în siguranță. Faci eforturi pentru a păstra armonia într-o relație; chiar dacă uneori ai momente în care vrei să te detașezi, să te relaxezi, faci totuși un efort și te implici în activitățile căminului. Deși uneori relația de cuplu trece prin situații de criză, tu mereu găsești partea plină a paharului. Faci glume, ieșiți la o plimbare, vă schimbați imediat starea.

Carismă, farmec

Exemplul familiei în care ai crescut ți-a oferit unele principii corecte despre dragoste, iar acest tipar ți s-a întipărit în suflet și în subconștient. Ghidându-te după el, îți construiești un cămin plin de pace, armonie, fericire. Cucerești prin fizicul tău plăcut orice persoană ce intră în contact cu tine, de aceea partenerul te acuză de infidelitate. Cauți mereu să menții o barieră față de ceilalți tocmai pentru a preveni unele crize din interiorul familiei.

Ești o persoană dinamică și ai tendinta să domini relația, să iei tu decizii fără a te consulta cu ceilalți. Totuși, este recomandat să te abții pentru a nu ajunge la dictatură. Ești împlinit când primești complimente și atenție. De regulă, vrei să auzi numai de bine despre tine, lucru care o va face pe persoana iubită să te mai și mintă. Dar acest lucru nu contează așa de mult pentru tine și chiar o răsplătești cu cadouri generoase. Îți place să te relaxezi acasă, să petreci timp împreună cu partenerul tău și să faceți diverse lucruri în cuplu.

Recomandări pentru relații fericite:

1. Cere și părerea persoanei iubite în rezolvarea situațiilor de cuplu.
2. Nu încerca să manipulezi persoana iubită pentru a nu o transforma în ceva ce nu-i este specific.
3. Nu porni un război cu rudele (socrii) doar pentru că nu îi placi.
4. Acordă mai mult timp copiilor și partenerului.
5. Caută mereu noi destinații pentru excursii. Monotonia nu are ce să caute în relația voastră.
6. Crede în tine și fă pasul de a oficializa relația.

Bani și Carieră

Chiar dacă ești un spirit conservator, nu renunți la idealurile tale, pentru că norocul este de regulă de partea ta și ai multe idei bune. Nu te dezamăgi când treci prin situații financiare mai dure, pentru că lucrurile se vor îndrepta de la sine, iar aceste obstacole se vor dovedi de folos pe mai târziu.

Voință, putere de decizie

Ideile de afaceri vin din mediul înconjurător, eviți să te supui la riscuri, mergând pe variantele clasice de investiții, pe ceea ce are nevoie oricine. Îți găsești motivații pentru a dobândi succesul în cadrul familiei. Totul are un scop pentru tine, iar în momentul în care îți asumi o responsabilitate pe termen lung, o investiție, un nou job, o faci pentru a le oferi celor dragi un confort. Norocul este de partea ta și, de obicei, găsești atât resursele financiare, cât și oamenii de care ai nevoie pentru a reuși. De multe ori te poți pierde de ceilalți (colegi de muncă). Gândurile tale sunt împrăștiate și îți este mai greu să iei decizii. Consultă-te și cu partenerul.

Carieră: bunătate, creativitate

Îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci la locul de muncă, ai spirit de echipă. Te adaptezi ușor la situații de muncă complicate și reușești să-i motivezi și pe ceilalți să te urmeze. Deseori ajungi în funcții de conducere și ieși în evidență; experiența pe care o ai te face să fii un om de bază în firmă. Faci față situațiilor tensionate de risc și de stres, în care trebuie să iei decizii rapide. Poți inclusiv să salvezi viața camarazilor tăi, întotdeauna ți-ai asumat vina în cazul unei greșeli. Te înțelegi bine cu colegii de echipă, pentru că îi ajuți cu drag atunci când lucrurile nu merg bine. Ești prima persoană la care echipa apelează în condiții de stres și te privesc ca pe un adevărat colac de salvare, în schimb tu pe ei îi asociezi ca pe o povară, niște persoane care lasă tot greul pe tine , care nu își asumă responsabilități. Îți place să spui glume pentru a mai destinde atmosfera la muncă, dar în spatele acestora sunt adevăruri dure, pe care le adresezi colegilor tăi. Ai multe idei și te remarci prin creativitate. Talentul de a vedea lucrurile din mai multe perspective te ajută să avansezi. Ai tendința să vorbești mult și tocmai ceea ce nu trebuie, fapt care va obosi pe ceilalți. Fii mai rezervat.

Calități de bun lider, competitivitate, originalitate

Știi cum să-ți organizezi gândurile și cum să le pe pui hârtie, astfel încât ele să devină realitate. Nu ești șeful cu mâna de fier, dar ai puterea de a face o echipă să muncească. Știi cum să motivezi pe cineva să se dedice muncii sale, ai darul de a face pe oricine să înțeleagă, prin pilde și prin glume, că a greșit și că este cazul să își repare greșeala. Dacă echipa te stimează și te laudă un pic, devii un lider mai performant, mai creativ și ai mai mult curaj să-ți pui în practică ideile. Te împrietenești cu cei din echipa ta, socializezi cu ei aproape de la egal la egal, dar știi și cum să te impui, intuiești până unde îți sunt limitele și te retragi atunci când observi că pierzi timpul. În mod spontan, oamenii lucrează de plăcere pentru tine, te respectă, iar în cazul în care dorești să îți schimbi locul de muncă aceștia te vor urma. Metodele prin care îi corectezi pe subalterni sunt pline de învațăminte și foarte utile. Obții succesul pentru că îți faci munca din plăcere și te implici cu toate resursele pentru a reuși, chiar dacăuneori sănătatea ta are de suferit. Încearcă să te maturizezi, uneori trăiești într-un vis. Nu toți îți sunt așa de loiali, ei doresc doar pe cineva care să le ia responsabilitatea.

Bani și afaceri: arta de a comunica și de a negocia

Înainte de a face o investiție te documentezi temeinic, te consulți cu experții din domeniu, dar preferi ca la final decizia să fie luată după ce este la modă, astfel încât vei oferi ceea ce se cere pe piață. Știi că nu ai o viziune finaciară proprie de excepție și, de aceea, delegi aceste atribuțiuni persoanelor competente pentru a face aceste lucruri. Chiar dacă ești un spirit conservator, nu renunți la idealurile tale, pentru că norocul este de regulă de partea ta și ai multe idei bune. Nu te dezamăgi când treci prin situații financiare mai dure, pentru că lucrurile se vor îndrepta de la sine, iar aceste obstacole se vor dovedi de folos pe mai târziu. Cu toate că îți plac oportunitatile care aduc profituri rapide, încearcă să îți dozezi răbdarea pentru a demara ceva pe termen lung. Poate la început o să lași pe cineva să se ocupe de acea idee, dar pe parcurs îți va plăcea să vezi cât de frumos au evoluat lucrurile. Ai fler și negociezi cu ușurință. Știi cum să obții un Da.

Recomandări pentru venituri sporite:

1. Focalizează-te pe planurile tale.
2. Nu te băga prea mult în treburile altora.
3. Fă un curs de management financiar sau angajează o echipă specializată pentru a te sfătui în legătură cu investițiile tale finaciare.
4. Ascultă de părerea experților.
5. Încearcă să nu te împrumuți, există șansa să dai înapoi mai mult de cât ai stabilit inițial.

Sănătate

Cheia sănătății tale: controlul furiei și al agresivității. Pentru a te bucura de echilibru și sănătate este important să te preocupi de buna funcționare a ficatului. Activitatea ficatului protejează bila și muschii, reglează menstruația, controlează tendoanele și sănătatea unghiilor, ajută vederea, influențează visele, stările de transă și de somn.

Cheia sănătății tale: controlul furiei și al agresivității

De sănatatea ficatului depinde digestia. De multe ori înghiți problemele celorlalți, trebuie să rezolvi ceea ce alții au greșit și, în plus, trebuie să ajungi în două locuri în același timp. Fii mai cumpătat, gestionează-ți timpul cu atenție.
Pentru a te bucura de echilibru și sănătate este important să te preocupi de buna funcționare a ficatului. Activitatea ficatului protejează bila și muschii, reglează menstruația, controlează tendoanele și sănătatea unghiilor, ajută vederea, influențează visele, stările de transă și de somn. Când ficatul funcționează optim, viața devine organizată și are sens. În condiții de echilibru, ficatul generează stări de înțelepciune, viziune și planificare.
Bolile cele mai frecvente pot fi: eructație, regurgitări acide, greață, vomă, diaree, distensie abdominală. Dacă ficatul nu lucrează corespunzător, pot apărea și stări emoționale negative, precum depresie, reprimarea furiei, senzația de nod in gât, iritabilitate, agitație.
Pentru a păstra ficatul sănătos este recomandat să îți exprimi emoțiile și să-i iubești pe oamenii din jur sau măcar pe cei apropiați.

Cum poți face acest lucru?
- Acționează cu mai multă bunătate.
- Fă mai mult sport, în special jogging.
Insomnia și visele prea dese sunt semn că nu ai inima destul de deschisă pentru iubire.

Recomandări pentru o viață sănătoasă:

1. Apreciază-i pe ceilalți pentru a atrage energii pozitive.
2. Bucură-te mai mult de viață, așa cum este ea. Ai mai multă încredere în tine.
3. Focalizează-te pe pace și înțelegere.
4. Fi recunoscător/e pentru ceea ce ai, dar dorește-ți și ceva mai mult pentru familia ta.
5. Nu-i mai critica pe ceilalți, fiecare are propriul destin.

Tehnica de lucru cu afirmații: timp de 29 de zile, în fiecare zi, repetă fiecare idee de mai jos de câte 21 de ori.

1. Sunt în armonie cu voința mea.
2. Am convingerea că viața mea este frumoasă și împlinită.
3. Accept să acționez spontan și îndrăznesc să fac lucrurile care îmi plac.
4. Îmi exprim liber sentimentele. Mă apreciez pentru ceea ce sunt.
5. Sunt în armonie cu familia mea și cu banii. Am tot ceea ce îmi doresc. Cei din jur mă respectă și mă apreciază.

Puncte tari

blândețe, eleganță în vestimentație și în exprimare, flexibilitate, gândire rapidă, cu acces la multe resurse, precum cunoaștere, putere de acțiune; bun spirit de echipă, calm, atenție la detalii și meticulozitate.

Puncte slabe

competitivitate, tendința de a manipula, dependența de altii, superficialitate, în căutare de atentie din partea altora, încăpățânare, tendința de a dramatiza, lipsa încrederii în sine.

Oportunități

Răbdarea și intuiția te ajută să ajungi acolo unde îți propui, ai un mod bun de gândire și poti aduce schimbari pozitive atât în viata ta, cât și în viața altor persoane. Ai nevoie însă de timp, cu greu îți schimbi unele idei, cu toate că în aceste timpuri este indicat să fii mai deschiși la noutate. Ești un bun orator și știi să atragi pe ceilalți de partea ta. Caută să nu te încrezi prea mult în anturaj, nu toți îți vor binele, așa cum îți declară. Îți place să cauți răspunsuri pentru dezvoltarea ta spirituală, profesională. Istoria este pasiunea ta, cu ajutorul acesteia reușesti să elucidezi multe mistere.

Amenințări

Ascunzi multe secrete, iar cei din jur simt acest lucru și își pierd încrederea în tine. Te plictisești repede și ai tendința de a nu duce lucrurile la bun sfârzit, alteori eșuezi pe ultima sută de metri . Chiar dacă ești un AS în negocieri, nu manipula pentru a nu atrage respingerea partenerilor de afaceri, în posibilitatea unor alte negociezi. Riști să ai probleme de sănătate dacă o să îți asumi mai multe responsabilității. Ai grijă de familia ta. Ceilalți ar face pentru tine ceea ce tu le oferi?

COMPATIBILITATE

Persoana cu elementul Lemnul Yin este susținut pe domeniile:
Negociere, creștere economică, dezvoltare: de personalitate de tip Apă Yin, Foc Yang.
Relații, prietenii: de personalitate de tip Foc Yang.
Pe termen lung, persoana cu elementul Lemnul Yin este ajutată să se organizeze pe toate planurile de personalitate de tip: Apă Yin, Foc Yang.

Calculează gratuit stâlpii destinului.

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
Abonare newsletter
zodiacool.ro folosește cookies. Află mai multe din politica cookies, concursuri, politica de confidențialitate | Gestionează preferințe cookies
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii • 0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.