Transport gratuit peste 180 lei

Horoscop pe zile de nastere luna Decembrie

Află semnificația celor 31 zile din luna decembrie. Generozitate și optimism pentru născuții pe 20 decembrie. Aventuroși și cu o abordare deschisă la viață. Intră acum

Ești născut în altă lună? Alege luna corespunzătoare din tabelul de mai jos:

Alege ziua în care te-ai născut din tabelul de mai jos:

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

1 Decembrie - Ziua veseliei deliberate

Nativii zilei de 1 decembrie sunt persoane extrem de sincere. In plus, ei nu se tem sa transpuna ceea ce spun in fapte. In ciuda comportamentului lipsit de modestie, nativii ii vor castiga de partea lor pe cei din jur datorita aparentei inocente.

Lipsiti de rusine, ei neaga in mod flagrant toate regulile de eticheta si comportamentul la comanda, mai ales cand sunt la mijloc probleme importante. Nativii ii pot uimi pe ceilalti cu superficialitatea lor.

Îți recomandăm

Personalitatile lor pot fi totusi profunde si complexe – numai ca modul lor de exprimare reprezinta felul direct in care isi exterioreaza sentimentele. Nu intotdeauna sunt pe deplin constienti de ei insisi si de ceea ce fac.

Ei par uneori atrasi de forte pe care nu le pot controla. Chair daca ei insisi vor avea anumite indoieli in ceea ce priveste stabilitatea lor, starea lor mentala neobisnuita pare sa ii ajute in acest sens.

Persoane darnice, generoase, cei nascuti in aceasta zi doresc sa imparta ceea ce au cu cei apropiati si dragi lor, nu numai din punct de vedere financiar. Problema ce intervine in acest caz este ca nativii zilei de 1 decembrie sunt adesea destul de ocupati si au putin timp liber la dispozitie pentru a face acest lucru.

Astfel, frustrarile pot creste, nu numai in ei insisi, dar si in ceea ce ii priveste pe copiii lor sau pe alti membri ai familiei. Deoarece debordeaza de energie, ei se vor stradui sa faca tot posibilul, totusi. Vor incerca sa ofere cat de mult pot in orice domeniu.

Persoanele nascute pe 1 decembrie sunt adepte ale flirturilor cu persoanele de sex opus. Nu toate acestea sunt luate in mod serios, totusi, deoarece le place sa isi exercite farmecul asupra unei persoane sau chiar a tuturor.

Insa, ei isi rezerva sentimentele profunde de dragoste pentru o persoana foarte speciala. Este adevarat, totusi, ca de cele mai multe ori trec printr-o copilarie agitata, o adolescenta furtunoasa si o maturitate timpurie instabila.

Privarea de anumite experiente sau pedepsele severe pentru comportamentul lor efervescent, aplicate in copilarie vor duce la frustrari ulterioare. Atitudinile lor obsedante referitoare la sex sunt de obicei indicatorii nesigurantei lor interioare.

Nativii zilei de 1 decembrie sunt spirite libere. Desi sunt capabili sa lucreze pentru o companie sau alte organizatii, ei vor face tot ce le sta in putinta pentru a-si exercita forta deplina a personalitatii lor in luarea deciziilor si abordarea problemelor cand considera ca a venit momentul prielnic sa treaca la actiune.

Sa lucreze prea mult timp in acelasi loc poate sa le mai taie din elan si spiritul lor viu sa aiba serios de suferit. Se vor afla in situatia animalelor inchise intr-o cusca pentru prea mult timp. Ei pot pierde legatura cu instinctele lor naturale.

Astfel, este extrem de important ca nativii zilei de 1 decembrie sa ramana destul de liberi pentru a putea exprima pe deplin ceea ce simt. Pe de alta parte, ei trebuie sa invete ca societatea nu va tolera intotdeauna comportamentul lor, cel mai frecvent extravagant.

Poate ca ar fi mai bine sa devina putin mai secretosi, mai diplomati si sa nu isi mai afiseze toate intimitatile in vazul tuturor. In plus, daca doresc sa fie luati in serios, ei trebuie sa fie mult mai precauti cu rata lor de credibilitate.

SFATURI: Incearca sa ai control asupra energiilor tale. Poti fi liber doar daca te intelegi pe tine insuti. Fereste-te sa rupi legatura cu ceilalti datorita abordarii tale exagerat de directe. Invata sa fii diplomat si un pic mai precaut. Nu renunta la tot.

PUNCTE FORTE:
Activ
Extrovertit
Energic

PUNCTE SLABE:
Ponosit
Indirect
Inconstient

2 Decembrie - Ziua marimii naturale

Cei nascuti astazi sunt posedati de un spirit imens. Indiferent cat de mici sunt din punct de vedere fizic, ei isi vor exercita influenta asupra mediului inconjurator cu mult mai mult decat s-ar astepta cineva dupa o prima intalnire. Doar atunci cand sunt vazuti in actiune, ei se remarca cu adevarat. Atat de magic este efectul lor incat cei implicati in relatii cu acestia se pot simti uneori ca loviti de traznet.

Aspectul judecatii este foarte expansiv la nativii zilei de 2 decembrie, la bine si la rau. Pe de alta parte, cei nascuti in acesta zi sunt evaluatori indemanatici, adevarati judecatori ai onestitatii si integritatii, dar pe de alta parte, ei sunt capabili sa aiba resentimente si sa scoata la iveala si sa-si reverse furia asupra celor care au incalcat legea.

Indivizii mai putin evoluati nascuti in acesta zi pot face destul de mult rau celorlalti si lor insisi prin manipularea emotiilor sau cererea aprobarii sau loialitatii din partea celor apropiati lor. In general, totusi, persoanele nascute pe 2 decembrie raman convinse de propria lor dreptate si doar mai tarziu vor fi capabili sa admita ca s-au inselat.

Nativii zilei de 2 decembrie nu numai ca afiseaza un caracter puternic, ei practic venereaza acest caracter cand il intalnesc la cei pe care ii respecta. Persoanele nascute pe 2 decembrie nu sunt genul care sa urmeze pe cineva ca o oaie in turma, dar fara doar si poate pot fi ademeniti de o personalitate puternica sau de o cauza care se refera la idealurile lor.

O credinta de baza in omenire este caracteristica celor nascuti astazi. Ei sunt fascinati de intregul caleidoscop al emotiilor umane, actiunilor, gandurilor si sentimentelor – incepand cu cele mai importante si cele mai lipsite de credibilitate pana la cele mai pure si idealizate.

Viata este Dumnezeul lor, insa viata incarcata de credinta si de realizari indraznete. In general, cei nascuti astazi sunt niste luptatori atunci cand ii provoaca cineva, dar nu sunt exagerat de agresivi. Rareori dau inapoi, refuzul de a renunta devenind o adevarata manie pentru ei.

Destul de des, nativii zilei de 2 decembrie vad viata ca pe o lupta in care ei trebuie sa obtina victoria. Totusi, ei lupta nu neaparat pentru bunastarea lor personala, ci pentru supravietuirea anumitor valori umane de baza.

Alaturi de credinta si caracter, ii mai caraterizeaza si integritatea. Astfel, ei considera ca au actionat in pripa, sau intr-o maniera nepotrivita si se pot cai amarnic. Vinovatia figureaza adesea ca o tema majora in vietile lor.

Dezvoltarea individualismului, gasirea si urmarirea caii lor spirituale sunt cele mai mari provocari pentru nativii zilei de 2 decembrie. Adesea ei se pot abate de la aceasta cale. Totusi, spiritul lor ce nu poate fi dominat niciodata nu pare sa ii abandoneze nici macar in momentele de grea incercare. Sa invete sa distinga intre fals si real, intre iluzie si important este o preocupare constanta a vietilor lor, adesea dificile si complexe.

SFATURI: Fii atent la temperamentul tau. Indiferent ce spun ceilalti, sa castigi nu este intotdeauna atat de important. Adevarata stapanire de sine va minimaliza nevoia ta de a fi apreciat. Incearca sa ii judeci si sa ii condamni mai putin pe ceilalti. Pentru a progresa, trebuie in primul rand sa-ti recunosti punctele slabe si greselile.

PUNCTE FORTE:
Dinamic
Lucid
Uman

PUNCTE SLABE:
Temperamental
Moralist
Manipulativ

3 Decembrie - Ziua ingenuitatii

Persoanele nascute pe data de 3 decembrie lasa foarte putin de la ele in drumul lor spre realizarea propriilor viziuni. Ingenioase in ducerea la bun sfarsit a planurilor lor, ele pot fi atat secretoase, cat si manipulative in limita admisa pentru a obtine ceea ce doresc de fapt. Insa, aceasta zi nu este ziua marilor ambitii personale.

Nativii zilei de 3 decembrie sunt mai degraba interesati de creatiile lor, de familie, de activitati profesionale sau activitati preferate decat de dobandirea faimei sau puterii. Este posibil ca pe anumiti membri ai familiei sa ii inspaimante faptul ca nativii zilei de 3 decembrie nu sunt prea preocupati de asigurarea unei situatii financiare mai bune.

Atat talentele creative cat si cele mestesugaresti sunt mostenirea nativilor zilei de 3 decembrie. Cel mai adesea orientati spre latura tehnica, ei pot fi calificati cu usurinta drept niste perfectionisti.

Destul de frecvent, insa, ei sunt capabili sa atinga o coarda sensibila in semenii lor care, respectandu-le dedicatia si preocuparea, adesea se vor deranja sa se intereseze de ceea ce fac acestia. Un asemenea interes nu este esential pentru nativii zilei.

Ei sunt destul de capabili sa continue sa lucreze fara nevoia de a capata aprobarea permanenta a celorlalti. Ei vor prefera mai degraba sa fie lasati in pace.

De fapt, cei nascuti astazi solicita un grad inalt de intimitate si legaturile nevaforabile trebuie desfiintate in totalitate. In timpul unor asemenea perioade de timp (care de obicei vor aparea dupa varsta de treizeci de ani), ei pot fi cunoscuti ca persoane introvertite.

Acest lucru se intampla deoarece numai asa ei pot realiza ceva la potentialul lor maxim de concentrare. Doar atunci cand sunt singuri, sunt capabili sa se conecteze la anumite surse superioare.

Intr-adevar, realizarile lor uneori par a fi inexplicabile, fara ajutorul unei puteri superioare si a fortei de inspiratie ce actioneaza ca un ghid. Nu putem spune, totusi, ca nativii zilei de 3 decembrie sunt in mod deosebit oameni devotati sau religiosi. Din contra, ei au tendinta de a fi extrem de rationali, poate chiar putin cinici.

Un pericol al nativilor zilei de 3 decembrie este ca ei vor fi atat de prinsi de munca lor, incat isi vor neglija dezvoltarea personala. Intr-adevar, personalitatile (a lor si a celorlalti) pot sa nu ii intereseze atat de mult in viata. In principal, ei au fost inzestrati cu anumite instrumente, talente si abilitati fizice cu care sa poata lucra.

Din fericire, mai devreme sau mai tarziu, ei vor avea intelepciunea de a se cunoaste la un nivel mai profund – cercetandu-se si testandu-se pe ei inisi cu aceeasi intensitate pe care o confera muncii lor. Daca vor face intr-adevar acest pas, calitatea muncii lor poate deveni mult mai umana din punct de vedere universal si mai putin specifica sau tehnica.

SFATURI: Arata-te mult mai interesat de tine insuti si de dezvoltarea ta personala. Uneori plaseaza responsabilitatile altora, fara sa iti faci griji in acest sens. Fereste-te sa devii prea antisocial – mentine contactul cu lumea si ajuta-i pe cei care te inconjoara.

PUNCTE FORTE:
Concentrat
Inovativ
Mestesugar

PUNCTE SLABE:
Secretos
Ciudat
Inabordabil

4 Decembrie - Ziua fortei morale

Cei nascuti pe 4 decembrie sunt indivizi bravi, agresivi, care au curajul de a actiona cu trup si suflet. Durerea, conflictul si lupta nu le sunt straine si pot in mod repetat sa fie pusi fata in fata cu provocarile si situatii coplesitoare.

Fara doar si poate, ei au o sansa destul de mare sa reuseasca in asemenea obiective de anvergura printr-o combinatie neobisnuita de gratie si vitalitate, fiind foarte atenti sa nu provoace gelozia celorlalti. Multi dintre cei nascuti astazi au talentul de a inspira teama sau cel putin un sentiment de neliniste si ingrijorare celor mai aprigi adversari.

Dusmanii nativilor zilei de 4 decembrie vor sesiza probabil ca vor fi tratati cat mai nemilos de catre acestia. Nativii zilei de 4 decembrie pot afisa anumite tendinte de egoism si sociopatie, insa, din fericire, asemenea porniri ajung rareori sa le domine personalitatile.

In mod normal, idealurile si credintele lor raman necorupte si se pun pe ei insisi in serviciul unor cauze extrem de umane, politice sau artistice. Binecuvantati cu un talent organizatoric, ei au capacitatea de a-si asculta colegii sau angajatii, dar nu tolereaza nici un fel de amenintare serioasa la adresa autoritatii lor, care trebuie sa ramana neatinsa.

Tentatia de a securiza in mod absolut puterea in sfera lor este foarte importanta pentru ei. Este posibil ca ei sa aiba nevoie sa fie verificati sau moderati, fapt ce este si in interesul lor. De asemenea, pericolul exista prin faptul ca ei vor prelua mai multe responsabilitati decat pot face fata.

Daca nativii zilei de 4 decembrie isi vor cunoaste limitele, ei vor fi scutiti de multe frustrari si actiuni lipsite de demnitate. De obicei, capacitatile critice ale persoanelor nascute pe data de 4 decembrie sunt extrem de dezvoltate.

Ei au rara abilitate de a cantari o persoana sau o disputa rapid si foarte corect, fara sa se bazeze pe idei preconcepute si prejudecati. Totusi, daca acestia sunt implicati emotional cu respectiva persoana, obiectivitatea lor se va diminua.

In consecinta, nativii zilei de 4 decembrie trebuie sa faca un efort sa nu isi amestece viata privata cu cea publica. De exemplu, consecinte extrem de distructive pot rezulta din favorizarea propriilor prieteni in chestiuni de afaceri.

Cu cat nativii zilei de 4 decembrie isi controleaza mai repede latura uneori rebela, adesea chiar teatrala a naturii lor, cu atat este mai bine pentru ei. Sugeram astfel ca ei ar trebui sa-si suprime individualismul.

De asemenea, ei trebuie sa ajunga sa inteleaga mai bine impactul actiunilor lor asupra mediului inconjurator. Nativii care devin mai intelepti odata cu varsta, vor invata sa isi folosesca energiile intr-o directie mult mai constructiva si productiva, astfel contribuind substantial din punct de vedere social la tot ce ii inconjoara.

SFATURI: Invata ca cea mai mare putere este puterea dragostei. Mentine-ti spiritul viu, dar controleaza-l in permanenta. Preia mai mult responsabilitati interne, decat externe. Ai in vedere si bunastarea celorlalti. Nu te mai teme atat ca iti pierzi autoritatea.

PUNCTE FORTE:
Energic
Brav
Agresiv

PUNCTE SLABE:
Rebel
Autoritar
Ii place sa controleze

5 Decembrie - Ziua increderii

Cei nascuti pe 5 decembrie sunt extrem de increzatori in abilitatea lor de a finaliza ceea ce inceput. Uneori aceasta incredere este justificata, dar alteori nu este. Nativii acestei zile sunt intr-adevar capabili de mari lovituri, dar in acelasi timp sunt capabili sa se esueze.

Esecul intervine in general datorita conceptiei lor ireale, a faptului ca vor prefera sa vada totul in roz, decat sa faca eforturi sustinute pentru a preveni eventualul esec. Astfel, ei trebuie sa recunoasca ca nu prin efortul unei singure persoane se ajunge la finalizarea unui obiectiv, ci prin planificare si studiu temeinic al sanselor de reusita a respectivelor eforturi.

Nativii zilei de 5 decembrie au tendinta de a fi activi si dinamici. Ei sunt adesea intens concentrati si foarte atenti la ceea ce experimenteaza la un moment dat. In acelasi timp, ei vor fi dornici sa impartasesca asemenea experiente cu ceilalti.

Intr-adevar, ei pot fi surprinsi cand cei apropiati nu le impartasesc parerile.. Desigur, in momentul in care nativii zilei de 5 decembrie se maturizeaza, ei devin mult mai toleranti si mai respectuosi in ceea ce priveste intimitatea celorlalti. Insa, acest lucru trebuie sa fie impartasit intens si de celelalte persoane.

Manifestand incredere, nativii zilei de 5 decembrie cu siguranta vor avea multe avantaje. Cei nascuti astazi sunt relativ eliberati de multe griji si indoieli care ii preocupa pe ceilalti. Totusi, ei trebuie sa contientizeze acele dificultati, daca ele exista intr-adevar.

Acest lucru le este necesar deoarece destul de des se vor asigura pe ei insisi ca totul merge bine chiar si atunci cand nu merge de fapt. Barometrul lor ar trebui sa fie rezultatele si raspunsurile pe care le primesc de la prieteni, asociati, cunostinte si chiar rivali sau concurenti. In principiu, ei trebuie sa invete ca ceea ce spun si ce gandesc ceilalti are importanta.

Deoarece nativii zilei de 5 decembrie sunt genul de persoane active, ei vor evita sa amane actiunea si vor lasa lucrurile sa mearga pe fagasul lor. Desi o astfel de atitudine este in general pozitiva si le face viata mai putin complicata, se pot implica si in lucruri care ar trebui lasate asa cum sunt.

Astfel, pentru cei nascuti astazi, judecata si constiinta de sine sunt cheia succesului. Este imperativ ca nativi zilei de 5 decembrie sa aiba o idee extrem de realista si ferma referitor la rolul lor in viata si la obiectivele urmarite.

Pana in respectivul moment, ei sunt apti sa se mentina pe linia de plutire si, in ciuda optimismului lor, ei vor fi mai degraba descurajati. De fapt, esecurile repetate pot fi un reper ferm, dar de nepretuit pentru realizarile care formeaza temelia experientei lor.

Cand nativii zilei de 5 decembrie ajung sa recunoasca natura nesigurantei, ei vor admite puterea soartei si mai presus de toate vor dezvolta un anumit sentiment pentru ironia inerenta a conditiei umane. Astfel, ei vor pune baze solide si de incredere pentru viitoarele actiuni.

SFATURI: Uita-te cu atentie la tine insuti si la circumstantele in care te afli. Fa-ti un inventar al abilitatilor, daca nu ai facut deja acest lucru. Fii atent la ce iti spun ceilalti. Din cand in cand urmeaza sfatul lor, atunci cand iti pare rezonabil.

PUNCTE FORTE:
Increzator
Indraznet
Activ

PUNCTE SLABE:
Prea sigur de sine
Ireal
Inconstient

6 Decembrie - Ziua profitului

Cei nascuti pe 6 decembrie par a fi foarte abili in a scoate tot ce-i mai bun din orice situatie si au un ochi foarte bun pentru a recunoaste diamantul dintr-o piatra. De exemplu, ei pot simti un avantaj economic sau pot vedea potentialul latent dintr-o companie, individ sau idee, daca acesta ar fi directionat cum trebuie. Atunci cand un nativ din aceasta zi intrezareste o posibilitate cat de mica, trece la actiune fara a ezita.

Cei nascuti in aceasta zi nu sunt de obicei niste oameni creativi in sine, ci mai degraba administratori, coordonatori si organizatori, dar mai presus de toate sunt persoane care realizeaza sau imbunatatesc. Au un simt foarte dezvoltat a ceea ce trebuie inlocuit sau reajustat.

Rareori se agata de lucruri care nu le mai sunt utile. Oricum, desi aceasta atitudine poate fi un atu in afaceri sau in cariera, in relatiile personale le pot cauza dificultati. Daca vor simti ca o prietenie sau o relatie amoroasa nu mai functioneaza, vor considera ca e mai bine sa puna capat legaturii inainte ca aceasta sa se inrautateasca.

Prietenii sau persoanele iubite care poate simt ca relatia lor mai are rost sau cel putin mai are o speranta de a fi salvata s-ar putea sa fie abandoanti intr-un mod destul de neplacut. Nativii zilei de 6 decembrie sunt foarte pragmatici, mai precis ei sunt in primul rand interesati de lucrurile care functioneaza.

Teoria ii interseaza doar in masura in care are si o aplicabilitate practica. In cele din urma, adunarea de puncte si castigarea jocului este o prioritate deosebita pentru ei. Trebuie in schimb sa fie atenti sa nu devina victimele unei ambitii exagerate, a valorilor superficiale sau a unei atitudini de control excesiv.

Indivizii nascuti in ziua de 6 decembrie isi exprima de obicei sentimentele direct si fizic si pot avea un impact deosebit asupra vietilor celor iubiti intr-un mod aproape organic. Pericolul de a avea o relatie de orice natura cu nativii acestei zile consta in general in faptul ca acestia tind sa fie foarte exigenti.

Desi s-ar putea sa sara scantei, cel mai bine este atunci cand partenerul lor este la fel de exigent (sau cel putin are o forta proprie). Cand indivizii nascuti pe 6 decembrie sunt legati de o persoana prea pasiva sau prea auto-compatimitoare, rezultatul poate fi de-a dreptul tragic.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt interesati sa ia ce este mai bun din lucrurile pe care viata le ofera si in aceeasi masura doresc sa scoata la iveala ce-i mai bun intr-un om. Cand prietenii sau asociatii lor sunt indivizi cu caractere puternice care stiu sa obtina beneficii dintr-o situatie stimulatoare sau provocatoare, acest talent al persoanelor nascute in aceasta zi se poate exprima si poate da rezultate bune.

Daca cei nascuti in aceasta zi ajung intr-un mediu mai putin acceptabil sau intre persoane care nu doresc sa evolueze, s-ar putea sa se retraga si sa nu se implice prea mult. Nu mai trebuie sa spunem ca indivizii nascuti pe 6 decembrie trebuie sa isi cultive toleranta si capacitatea de a accepta slabiciunile altora.

De fapt, eforturile nativilor acestei zile ar avea o utilizare mai buna pentru ei insisi, pentru ca daca dau gres nu pot da vina decat pe ei singuri. Intr-adevar, persoanele nascute in aceasta zi pot crede ca limitandu-si energia pe care o cheltuiesc pentru a-i schimba pe ceilalti isi pot elibera propria natura inventiva si pot deveni cu adevarat originali in felul lor.

SFATURI: Invata sa ii lasi pe ceilalti cu propriile lor valori. Nu planifica si nu lucra tot timpul; fa cate o pauza pentru a-ti reincarca bateriile. Formuleaza-ti principiile etice si pastreaza-le intacte orice s-ar intampla.

PUNCTE FORTE:
Pragmatic
Receptiv
Capabil

PUNCTE SLABE:
Prea implicat
Insensibil
Dominant

7 Decembrie - Ziua sensibilitatii exagerate

Cei nascuti in data de 7 decembrie sunt personaje unice. Pe parcursul intregii vieti, ei isi gasesc cu greu locul printre cei din jurul lor, fie la scoala, la lucru sau acasa. Cei nascuti in aceasta zi cresc adesea cu gandul ca sunt anormali, particulari sau pur si simplu ciudati. Indiferent daca sunt intr-adevar asa sau nu, ei se considera astfel si au parte adesea de viata la care se asteapta.

Nativii zilei de 7 decembrie sunt atrasi de obicei de indivizii mai deosebiti. In orice caz, ii respecta pe cei care au curajul sa mearga pe propriul lor drum, indiferent de ceea ce fac. In secret, bineinteles, multi dintre nativi ar dori sa fie acceptati in termeni conventionali si sa se bucure sa se amestece in multime din cand in cand.

Ei ar putea sa reuseasca daca fac un mic efort de a se adapta, dar de obicei efortul acesta isi pune amprenta pe sistemul lor nervos. In adolescenta si in primii ani de maturitate, indivizii nascuti pe data de 7 decembrie sunt adesea nehotarati in ce priveste profesia pe care ar dori sa o urmeze.

Ei incearca un numar divers de ocupatii, foarte diferite in ce priveste natura lor, pana in momentul in care o gasesc pe cea care li se potriveste cel mai bine. De obicei raman la aceasta profesie intreaga viata, dar nu sunt neaparat fericiti. In parte, motivul pentru care le este atat de greu sa adopte un rol social satisfacator este acela ca sunt ambivalenti in ce priveste societatea insasi.

De asemenea, ce le place cel mai mult sa faca, ceea ce li se potriveste in mod natural nu este intotdeauna ceva din care sa poata scoate bani. Ca atare, pot ajunge sa sufere de anxietate si frustrari si poate chiar sa creada ca au dat gres.

Persoanele nascute pe 7 decembrie trebuie sa faca foarte multe pauze si sa nu isi puna prea multe intrebari despre ei insisi. Ca si copii, talentele lor prodigioase pot crea mari asteptari care vor fi greu de indeplinit.

Ca atare, pot deveni rebeli, nevrotici sau izolati, fortati sa isi construiasca o carapace in jurul lor pentru a-si feri natura sensibila de dezamagiri sau respingeri. Cei nascuti in aceasta zi care sunt destul de norocosi pentru a avea parte de parinti grijulii si sensibili, au o sansa de a reusi in viata.

Daca sunt si mai norocosi si intalnesc persoane care isi pot da seama de potentialul lor si il pot valorifica, unicitatea lor devine ceva pozitiv - ei nu trebuie sa faca un efort artificial pentru a iesi in evidenta sau pentru a fi recunoscuti. Nativii zilei de 7 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu devina prea deosebiti sau izolati de lume, in special pe masura ce inainteaza in varsta.

Visatorii si fantezistii risca sa ajunga sa traiasca intr-un mod ciudat care are prea putin legatura cu vietile de zi cu zi ale majoritatii oamenilor. Ei ar trebui sa mentina anumite activitati minime legate de societate si de familie, sa pastreze o legatura apropiata cu prietenii lor, sa scrie scrisori si in general sa continue sa comunice indiferent cat de greu le-ar putea fi la un moment dat. In relatiile personale, trebuie sa faca uneori eforturi pentru a atrage atentia asupra lor. Auto-compatimirea, in toate formele sale, este ca o otrava.

SFATURI: Intra in contact social cu ceilalti in mod regulat. Nu cere prea multe de la tine. Invata sa abordezi totul mai usor fara sa te simti ingradit.

PUNCTE FORTE:
Imaginativ
Sensibil
Foarte individualist

PUNCTE SLABE:
Ciudat
Nervos
Necomunicativ

8 Decembrie - Ziua abandonului

Cei nascuti in data de 8 decembrie se dedica in totalitate eforturilor lor, atat in viata profesionala, cat si in cea particulara. In relatiile lor cu ceilalti, in calitate de prieteni sau iubiti, isi ofera inima in intregime fara nici o retinere. Odata ce s-au hotarat sa faca ceva, se dedica in totalitate acelui aspect.

Problemele ce pot aparea pentru persoanele nascute in ziua de 8 decembrie sunt legate de profunzimea angajamentului si a simtului de responsabilitate aferent. Daca sunt fortati sa paraseasca o situatie familiala sau un grup de lucru, vor suferi foarte mult de un sentiment de vinovatie pentru ca i-au abandonat pe cei dragi, chiar daca este clar ca circumstantele erau departe de a putea fi controlate de ei.

Daca implicarea lor ar putea fi putin mai obiectiva sau daca ar avea unele rezerve, situatia ar fi alta, dar din pacate acest lucru se intampla arareori. Oricum, de-a lungul unor experiente dezamagitoare pe parcursul mai multor ani, cei nascuti in aceasta zi ar putea invata sa nu ofere tot ce au de fiecare data.

Nativii zilei de 8 decembrie sunt supraincarcati cu o doza de energie, dar nu intotdeauna bine directionata. Adesea se dedica unor proiecte pe care scrie deja „esec”, dar ei nu vad acest lucru de la bun inceput. In plus, in special cand e vorba de dragoste si sex, au tendinta de a se implica in relatii foarte destructive.

Poate dura ani de zile pana cand isi vor reveni dintr-o implicare atat de obsesiva, de incurcata. Si totusi, rareori se multumesc cu o companie „normala”. Ei par a fi in cautarea celor mai interesanti si mai captivanti oameni pe care ii pot gasi, care le solicita toata atentia si energia.

S-ar putea sa dureze pana isi vor da seama ca ceea ce ofera s-ar putea sa nu fie niciodata de ajuns si ca vor primi in schimb mult mai putin. In aceasta privinta, sunt personalitati dependente. Un alt lucru inspre care se indreapta persoanele nascute in aceasta zi este abandonarea de sine care le permite sa uite problemele care ii deranjeaza, oricare ar fi acestea (frica, anxietate si probleme de personalitate).

Indivizii mai evoluati nascuti in 8 decembrie sunt capabili sa isi directioneze energia spre munca. Acelasi spirit de conducator si chiar salbaticia se vor regasi in ceea ce fac, dar vor putea duce vieti destul de stabile si de acceptabile din punct de vedere social.

Astfel de oameni sunt intr-adevar demni de invidiat. De fapt, ei trebuie sa isi pastreze in mod constant vigilenta daca doresc sa ramana echilibrati.

Totusi, cultivarea atentiei si a vigilentei este de o importanta vitala pentru indivizii nascuti pe 8 decembrie. Daca sunt destul de norocosi pentru a gasi pe cineva demn de devotamentul si de atentia lor, atunci se pot considera cu adevarat binecuvantati.

In acelasi timp, trebuie sa isi dea seama ca prietenii, iubitii sau partenerii de afaceri nu sunt intotdeauna capabili sa le raspunda cu acelasi grad de angajament si grija. Ca atare, trebuie sa aiba niste asteptari realiste si sa se straduiasca sa fie cat mai obiectivi in relatiile lor pentru a le proteja si pentru a le pastra.

SFATURI: Poti reusi sa te imblanzesti si fara sa iti pierzi spiritualitatea. Nu te teme sa actionezi cu responsabilitate (rasplata este extraordinara). Acorda-ti cele mai bune sanse la fericire.

PUNCTE FORTE:
Interesant
Prietenos
Energic

PUNCTE SLABE:
Tulburat
Nehotarat
Inconsecvent

9 Decembrie - Ziua efervescentei

Persoanele nascute pe data de 9 decembrie sunt active, cu imaginatie bogata si le place sa fie in centrul atentiei. Pentru ei, viata este o aventura romantica ce presupune explorari indraznete si surprize. Mai mult decat atat, ei trebuie sa simta ca sunt vedetele spectacolului, personajul principal din drama care este viata lor.

In copilarie, nativii acestei zile sunt de obicei tacuti, sensibili si cu un activ simt al fanteziei. Rolurile interesante, eroice pe care si le asuma in imaginatia lor pe parcursul copilariei pot deveni modele pentru o persoana adulta mult mai extrovertita.

Acele personalitati mature nascute in 9 decembrie care duc o viata linistita, continua de obicei sa viseze la situatii indraznete si aventuroase. Vor trebui sa recunoasca (mai devreme sau mai tarziu) care sunt nevoile lor de exteriorizare daca vor sa fie fericiti. Astfel, depasirea timiditatii si a inhibitiilor este o prioritate importanta a nativilor acestei zile.

Foarte multi din cei nascuti in 9 decembrie traiesc intr-o lume foarte subiectiva. Felul in care percep anumite situatii date poate varia foarte mult fata de cel al prietenilor, familiilor sau asociatilor lor.

De exemplu, unii ar putea fi foarte multumiti cu statutul lor, in situatii in care o persoana nascuta pe 9 decembrie ar vedea o necesitate evidenta si presanta de schimbare. Acest lucru s-ar putea datora orientarii eroice mentionate mai sus care pare sa fie mai potrivita pentru o persoana destul de libera.

Fata de copiii si iubitii lor, cei nascuti in aceasta zi pot fi aparatori indrazneti care se lupta cu dragonii acestei lumi si nu cedeaza. Un astfel de rol poate fi indeplinit cu greu in cazul circumstantelor care evolueaza rapid si care impun necesitati si preocupari de schimbare.

Totusi, daca nativii zilei de 9 decembrie doresc sa isi pastreze acest rol, ideea lor despre ceea ce inseamna sa ai grija de cei care depind de ei trebuie sa fie in egala masura flexibila si adaptabila. Aceasta ar putea sa insemne si preluarea de responsabilitati de natura mai putin exceptionala si care sa nu aduca o rasplata imediata.

Daca unii nativi ai acestei zile vor dovedi calitati mai agresive, nu trebuie sa li se permita sa se desfasoare in intregime deoarece un astfel de comportament ii poate indeparta in aceeasi masura pe cei iubiti si pe colegi. In plus, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa invete sa isi controleze temperamentul care atunci cand erupe poate provoca daune greu reparabile.

Atingerea unei maturitati care sa aduca cu sine consistenta si un anume simt al calmului este probabil cea mai mare provocare pentru nativii zilei de 9 decembrie. Infrangerea unei provocari si depasirea obstacolelor este o parte a personalitatii lor, dar sa invete sa dea si sa primeasca intr-un mod usor, sa accepte circumstantele asa cum sunt fara a le dramatiza, toate acestea vor contribui in buna masura la evolutia lor personala.

Maturizarea spre niste roluri mai intelepte, care vin odata cu inaintarea in varsta, va presupune abandonarea unora dintre atitudinile lor active, efervescente sau chiar adolescentine. Pe masura ce devin mai meditativi in ce priveste viata si mai obiectivi in ce priveste propria lor persoana, vor deveni tot mai eficienti si mai utili celorlalti.

SFATURI: Indrazneste sa fii normal. Nu trebuie sa fii tot timpul o vedeta. Descopera bucuria pacii interioare; traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca. Nu lasa furia sa se acumuleze - gaseste o modalitate pozitiva de a o dezamorsa. Pastreaza-ti picioarele pe pamant.

PUNCTE FORTE:
Romantic
Patimas
Energic

PUNCTE SLABE:
Prost orientat
Dominat de fantezie

10 Decembrie - Ziua fervorii interioare

Persoanele nascute pe 10 decembrie tind sa isi interiorizeze sentimentele si trec prin viata prea putin convinsi de valoarea lor. Daca atrag atentia asupra lor, este foarte probabil ca acest lucru le va intari convingerea sau va servi cauzei lor.

Mandria, orgoliul, aroganta si egoismul par uneori sa fie concepte necunoscute pentru acesti indivizi a caror dorinta este sa le fie de folos altora. Ceilalti inteleg rareori profunzimea emotiilor resimtite de nativii acestei zile, emotii care reprezinta un aspect privat si cu greutate impartasit. Intr-adevar, singurul cadou pe care cei nascuti in aceasta zi il pot face este sa se arate pe ei insisi asa cum sunt, pentru ca acest gest indica o mare incredere.

Credinta este un motiv important in viata persoanelor nascute in 10 decembrie. Persoane devotate, ei se inchina la altarul caracterului, intelepciunii, moralitatii si respecta numai cele mai rafinate caracteristici ale naturii umane.

Foarte des, oricum, isi rezerva cel mai mare interes pentru subiecte mai pamantesti deoarece recunosc instinctiv ca fiintele se ridica rareori la nivelul celor mai inalte idealuri. Nativii zilei de 10 decembrie manifesta o fascinatie deosebita mai ales pentru natura, fie ca este vorba de animale, viata plantelor sau locuri din natura necalcate de picior omenesc.

Profunzi din punct de vedere filosofic, cei nascuti in aceasta zi petrec mult timp punandu-si intrebari existentiale. Fie ca isi pun credinta in Dumnezeu, in Natura, in Univers, fie in legi ale stiintei sau intr-un spirit calauzitor aflat in spatele tuturor lucrurilor, ei isi vor pune in general credinta in ceva. Astfel de lucruri nu sunt pentru ei exclusive in mod mutual.

Nativii zilei de 10 decembrie dau adesea impresia ca sunt dintr-o alta lume. Ei par sa traiasca pe o planeta foarte indepartata de meschinaria si suferintele vietii de fiecare zi. Din acest motiv, s-ar putea sa le fie greu sa isi gaseasca locul in societate si sa gaseasca un partener cu care sa isi impartaseasca idealismul debordant.

Daca vor gasi o astfel de persoana, aceasta le va servi ca aparare, protectie si sprijin. Cel mai adesea, este un mare noroc pentru cei interesati atunci cand persoanele nascute in data de 10 decembrie isi asuma o pozitie de conducere, deoarece vor fi niste sefi receptivi si intelegatori care pastreaza relatii bune cu coechipierii lor si au o abilitate deosebita de a ramane in afara certurilor si de a evita conflictele fara castig de cauza.

Cei nascuti in aceasta zi sunt cel mai adesea parinti buni, grijulii si interesati - atata vreme cat partenerul lor va avea un rol activ in impartirea responsabilitatilor de parinte. Din nefericire, rar se intampla ca natura lor sensibila sa poata face fata la ceea ce li se cere pentru a obtine puterea.

In mod recunoscut, indivizii nascuti in 10 decembrie nu pot face fata stresului si, ca atare, rolurile cu mare raspundere ar trebui acceptate numai daca acestea pot fi manevrate cu sange rece si daca, intr-un final, le pot oferi genul de viata confortabila si intimitatea de care au nevoie.

SFATURI: Incearca sa te opui tentatiei de a te sustrage din aceasta lume. Mentine legatura cu ceilalti. Ai incredere in oameni, precum si in Dumnezeu sau natura. Nu te teme de respingere. Lupta-te pentru a te face auzit daca este nevoie.

PUNCTE FORTE:
Calm in interior
Recunoscator
Spiritual

PUNCTE SLABE:
Enigmatic
Singuratic

11 Decembrie - Ziua intensitatii

Persoanele nascute in data de 11 decembrie sunt in principiu indivizi seriosi, intensi, grijulii si plini de initiativa. Sunt extrem de bine orientati spre scopurile lor si, de aceea, greu de oprit. In ciuda orientarii lor mentale profunde, ei au adesea si o prezenta fizica dominanta.

Aceasta combinatie de gandire si prezenta fizica ii face niste indivizi puternici. Dinamismul nativilor din 11 decembrie le creeaza de obicei greutati.

Oricum, daca sunt neglijati, cad in dizgratie sau pierd sprijinul profesorilor sau al urmasilor, ei pot trece prin momente de mare stres psihic, uneori chiar ajung in punctul de a renunta sau de a claca. Din fericire, cei nascuti in aceasta zi au capacitatea de a-si reveni chiar si din cele mai dramatice situatii, chiar cu mai multa forta, devenind mai flexibili decat inainte.

Increderea in ei insisi, cat si natura energiei lor debordante, care pare sa ii intreaca si sa aiba o viata proprie, le asigura succesul. Asemenea unor conductori de energie, cei nascuti in aceasta zi pot avea o influenta enorma asupra celor din jurul lor.

Cuvintele, faptele si chiar gandurile lor pot afecta sentimentele familiei, ale prietenilor si colegilor. O singura privire indreptata catre ei poate scoate la iveala ceea ce simt pentru ca sunt destul de transparenti.

Este greu pentru ei sa isi ascunda emotiile, care de obicei se vad clar pe chipul lor sau sunt exprimate clar pentru toata lumea prin limbajul corpului. In mod paradoxal, ei s-ar putea sa nu isi dea seama de ceea ce este evident la cei din jur.

In aceasta privinta, le-ar fi de mare ajutor sa aiba un partener sau un prieten intelegator care sa ii poata ajuta sa fie mai constienti de propria persoana si sa mentina o legatura cu felul in care ii vad ceilalti. Nativii zilei de 11 decembrie isi pot asuma o pozitie de mare raspundere, dar nu sunt cea mai buna alegere pentru o pozitie care necesita arbitraj impartial.

Responsabilitatea lor de baza este fata de munca sau poate fata de intelegerea si viziunea lor morala asupra vietii. Nativii iau foarte in serios notiunile de corect si incorect si s-ar putea sa cada in greseala de a condamna sau de a judeca pe cineva.

O astfel de judecata are de obicei un aspect sever si ii raneste pe cei vizati. Ca parinti, persoanele nascute pe 11 decembrie trebuie sa aiba mare grija sa nu faca presiuni asupra copiilor lor.

De fapt, strategia „traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca” poate fi mai buna decat o atitudine razbunatoare. Mai mult, nativii acestei zile trebuie sa invete sa se relaxeze, sa se distreze si sa se bucure.

De multe ori, seriozitatea lor sta in calea posibilitatii altora de a se simti in largul lor. Daca isi pot pastra seriozitatea pentru locul de munca si sa isi permita sa se destinda mai mult in timpul liber, isi vor imbunatati simtitor calitatea vietii.

SFATURI: Lasa-te dus de val si accepta ceea ce ti se intampla. Mentinandu-ti o orientare pozitiva iti poti imbunatati conditia, atat pe a ta, cat si pe a celor pe care ii iubesti. Rasul iti mentine sanatatea.

PUNCTE FORTE:
Practic
Influent

PUNCTE SLABE:
Preocupat de propria persoana
Neatent la sine

12 Decembrie - Ziua limbajului corpului

Cei nascuti in ziua de 12 decembrie pun un accent deosebit pe conditia lor fizica, pe orice aspect legat de corpul lor. Acest lucru nu presupune in nici un caz ca nu ar avea o orientare mentala sau spirituala. Pur si simplu atitudinea corporala ii fascineaza.

Intr-adevar, citirea limbajul corpului altora poate fi specialitatea lor. Cei nascuti in aceasta zi au astfel acces la starea psihica si emotionala a oricarei persoane cu care vin in contact.

Persoanele nascute pe 12 decembrie stiu cum sa monteze o scena, sa joace un rol si, in general, isi folosesc prezenta in mod expresiv. Din nou, acest lucru nu presupune ca au greutate sau atribute carnale grosiere, deoarece nativii acestei zile sunt de obicei tipuri sprintene, active si sanatoase.

Indiferent daca sunt slabi sau grasi, cei nascuti in aceasta zi dau impresia clara ca se simt confortabil si relaxati in pielea lor. Unii dintre cei nascuti pe 12 decembrie sunt chiar capabili sa ii constranga pe altii doar prin simpla prezenta, fara sa aba o tinuta anume.

Aceasta forma subtila de constrangere trebuie sa fie peste masura de amenintatoare, dar cu siguranta ii anunta pe cei de alaturi ca sunt acolo si ca sunt pusi pe fapte mari. Indivizii nascuti in ziua de 12 decembrie isi pun la lucru caracteristicile lor fizice cele mai deosebite - fie statura, fie masa musculara, fie linia corpului.

In cazul in care aspectul lor fizic se indeparteaza mult de normele curente de atractivitate ale societatii (de exemplu, daca sunt supraponderali, scunzi sau au trasaturi neregulate) ei vor gasi moul de a face ca acest lucru sa lucreze in favoarea lor. Destul de rar, dupa ce o persoana a petrecut ceva timp alaturi de un nativ al zilei de 12 decembrie, caracteristicile lui/ei fizice iau un aspect de transparenta, iar persoana reala de sub structurile exterioare iese la suprafata.

Doar atunci cineva isi poate da seama cum caracteristicile fizice sunt o fatada simbolica a personalitatii lor adevarate si care este legatura dintre cele doua. Vocea unei persoane nascute pe 12 decembrie trebuie considerata de asemenea o caracteristica fizica importanta.

Nativii zilei de 12 decembrie arata mai mult din personalitatea lor prin intermediul vocii, decat prin ceea ce spun sau prin emotia din spatele cuvintelor. Intr-adevar, stiu cum sa isi foloseasca vocea intr-un mod seducator sau impunator cu efect maxim.

Indivizii nascuti pe 12 decembrie trebuie sa se exploreze la un nivel profund daca doresc sa aiba o evolutie spirituala. Ei trebuie sa se fereasca sa nu devina obsedati de caracteristicile fizice, de aspectul exterior, de bani, de prestigiu si altele asemenea.

De asemenea nu trebuie sa se ataseze prea mult de obiecte fizice sau sa devina dependenti de aprobarea celorlalti. Pastrarea intacta a independentei si demnitatii in fata greutatilor vietii si a tentatiilor este un mare merit al lor. Scopurile ne-materiale, fie acestea de natura religioasa, spirituala sau filosofica le poate fi de mare ajutor.

SFATURI: Nu te rataci in latura fizica a vietii. Dezvolta-ti si latura spirituala. Ai grija sa nu te atasezi prea mult de obiecte sau persoane. Incearca sa fii mai realist.

PUNCTE FORTE:
Expresivitate fizica
Preocupat de sine
Expansiv

PUNCTE SLABE:
Materialist
Incapatanat

13 Decembrie - Ziua meseriei exigente

Persoanele nascute pe data de 13 decembrie au simtul lucrurilor in perspectiva si al detaliilor. Sirguinciosi la locul de munca, ei lucreaza incet, cu grija, cu precizie - fara sa piarda din vedere scopurile lor pe termen lung.

Astfel, ei pot combina calitati de extindere sau de limitare a personalitatii lor, sporindu-si in acest fel sansele de reusita. Oricum, risca foarte mult sa ramana impotmoliti intr-o examinarea prea minutioasa a problemei pe care o trateaza, devenind prea precauti sau suspiciosi, poate chiar sa se simta cicaliti sau sa renunte, toate acestea din cauza descurajarii.

Astfel, ambitiile lor expansive pot fi un fel de povara daca li se pare ca nu exista speranta sa atinga teluri indepartate sau prea inalte pentru o perioada de timp rezonabila. Din fericire, persoanele nascute pe 13 decembrie sunt de obicei de cursa lunga.

Desi s-ar putea sa treaca prin momente de descurajare, chiar de depresie pentru putin timp, ei recunosc ca nimic din ceea ce este cu adevarat valoros nu poate fi realizat peste noapte. De fapt, ei sunt de obicei deosebit de suspiciosi cand vine vorba de metode mai usoare, de planuri de accelerare, de scheme de imbogatire grabnica si altele asemenea.

Si totusi, desi dispretuiesc superficialitatea, pot avea probleme in a ajunge la ceea ce e mai profund in ei. Uneori, prinsi in plasa complicatiilor profesionale personale, s-ar putea sa duca lipsa de spatiul necesar pentru a putea respira pentru a merge mai departe si a gasi intelesul vietii lor.

Nativii zilei de 13 decembrie sunt niste psihologi aparte, fascinati de motivatiile puternice ale membrilor familiei, ale prietenilor si colegilor. Adesea afiseaza un fin simt al ironiei in legatura cu conditia umana (inclusiv propriile lor greseli si slabiciuni) si pot vedea prin fatadele personalitatii si prin mecanismele de aparare de toate tipurile.

Se pot vedea pe ei insisi ca detectivi in marele mister al vietii. Altii s-ar putea sa nu aprecieze intotdeauna perceptivitatea lor si intr-adevar cei nascuti in 13 decembrie trebuie sa invete sa respecte caracterul privat retragandu-si din cand in cand antenele. Pentru cei nascuti la aceasta data, talentele pentru meserii sunt mai rar exprimate in realizarea efectiva de obiecte fizice si mai des in conceperea, planificarea si executia cu gratie a proiectelor.

Persoanele nascute pe 13 decembrie pot avea un mare succes atata vreme cat nu trateaza mijloacele ca scopuri in sine. Cei nascuti in data de 13 decembrie pot da dovada de unele tendinte trecatoare si particularitati personale care stau in calea muncii lor si le creeaza dificultati in relatiile interpersonale si de familie.

Ei sunt mai in largul lor atunci cand isi permit sa faca ocazional un compromis de dragul armoniei si astfel sa usureze putin lucrurile pentru cei cu care lucreaza sau traiesc. Mai presus de toate trebuie sa evite sa ii enerveze pe cei din jur printr-o atitudine prea mofturoasa sau exigenta.

SFATURI: Nu te lasa prins in capcana propriilor tale lucrari. Exista un punct in care prea multa finisare devine pura uzura. Fii mai permisiv si cu slabiciunile celorlalti. Nu esti singurul care solicita libertate.

PUNCTE FORTE:
Atent
Perceptiv
Meditativ

PUNCTE SLABE:
Deranjant
Iritat
Mofturos

14 Decembrie - Ziua exhibitionistului ales

Persoanele nascute pe 14 decembrie le lasa adesea impresia celorlalti ca sunt exhibitioniste, dar de fapt sunt foarte atente in ceea ce priveste expunerea propriei persoane. Intr-adevar, desi nu de putine ori sunt indivizi publici care se afla mult timp in lumina reflectoarelor, ei traiesc in lumea lor proprie in care foarte putini vor putea intra.

Este ca si cum ar locui intr-o casa si ar deschide obloanele numai atunci cand le convine. Astfel, nativii ii lasa pe oameni sa vada ce fac, dar mai putin ceea ce gandesc si aproape deloc cine sunt cu adevarat. De fapt, aparenta de a lasa sa se vada ceva este in realitate cel mai bun mod de a ascunde ceea ce este particular.

Nativii zilei de 14 decembrie sunt adesea indivizi extrem de complecsi, profunzi, complicati. Multe din sferele in care isi duc viata, inclusiv preferintele sexuale, hobby-urile, obiceiurile si placerile psihologice sunt mai neobisnuite, chiar bizare.

De asemenea, naturi filosofice, ei pot actiona dupa principii care sa justifice comportamentul lor special. Cel mai adesea, recunosc de la o varsta frageda ca nu sunt ca ceilalti. De obicei, conflictele care apar cu figuri autoritare, cum ar fi parintii sau profesorii, ii conduc la aceasta concluzie.

Ei devin constienti, dar si predispusi sa se mandreasca cu lucruri pe care altii le-ar considera obiceiuri rele sau ciudate. De obicei este imposibil pentru parinti sa incerce sa incadreze un copil nascut in 14 decembrie intr-un tipar.

Pur si simplu nu va fi ceva realizabil, pentru ca, desi pare la inceput o initiativa de succes, aceasta poate provoca mari probleme in timp, ca sa nu mai vorbim de mania, rebeliunea si resentimentele indreptate catre parinti. Astfel de sentimente pot fi de asemenea transferate la cei cu care nativii zilei de 14 decembrie vor intra in contact mai tarziu.

Persoanele nascute pe data de 14 decembrie sunt indraznete, dar nu necugetate. Ei nu se tem si atunci cand e nevoie nu ezita sa se arunce in fata pericolului. Oricum, tentatia de a-i surprinde pe ceilalti prin comportamentul lor este foarte mare, iar acesta nu este intotdeauna un impuls imitativ sau imatur.

Adesea reusesc sa ii invete pe altii prin provocare si stimulare, provocand o anumita stare prin propriul exemplu. Astfel, ei pot fi catalizatorul schimbarii, fie aceasta in familiile lor, in cercul social sau in societate in general.

SFATURI: Uneori spune-ti punctul de vedere mai in soapta. Ia in considerare cu atentie ceea ce spui. Invata sa fii mai temperat si cultiva-ti latura filozofica. Alege calea de mijloc.

PUNCTE FORTE:
Original
Provocant
Indraznet

PUNCTE SLABE:
Cu excese
Cu toane
Izolat

15 Decembrie - Ziua expansivitatii

Persoanele nascute pe 15 decembrie gandesc la scara mare. Aceste personalitati expansive isi lasa gandurile sa curga liber, cateodata chiar haotic si admit putine limitari. Totusi, au o atractie pentru putere si pentru modul de functionare al unor sisteme, astfel incat adesea isi realizeaza ambitiile.

In cele din urma, s-ar putea sa nu stie sa ramana in varf in cariera sau in grupul social. Din cauza unei orbiri morale, a unui optimism excesiv sau a unei mandrii exagerate pot cadea in disgratie.

Poate ca trebuie sa invete sa fie multumiti la orice nivel care li se potriveste, sa accepte propriile limitari si sa faca tot ce le sta in putinta cu ceea ce au la indemana. Nativii zilei de 15 decembrie sunt in cea mai mare parte indivizi foarte sociali, in asemenea masura incat le face placere sa aiba un impact pozitiv asupra prietenilor lor, familiei si asupra societatii in general.

Este esential ca ei sa ia in considerare cu mare grija daca aceasta influenta este intr-un final de natura pozitiva. In aceasta privinta, cei nascuti in ziua de 15 decembrie se simt in largul lor atunci cand pot fi buni (nu condescendenti), de ajutor (nu bagareti) si grijulii (nu cicalitori). Cei nascuti in data de 15 decembrie sunt adesea placuti de ceilalti datorita faptului ca prezenta lor ii face pe oameni sa se simta bine.

Ei aduc mult optimism, o usurinta si o deschidere care este foarte apreciata. Cei nascuti in aceasta zi sunt de asemenea placuti tocmai pentru ca vad imediat partea buna si potentialul celor care sunt demni de admiratia si respectul lor.

Ei trebuie, totusi, sa ramana realisti atunci cand se ataseaza de persoane pe care nu le cunosc prea bine si sa ii evite pe cei care ar profita de ei prin manipulare si dependenta. Pentru unii dintre nativi, domeniul care prezinta cel mai mare pericol este cel financiar in care sunt deosebit de vulnerabili si predispusi la a fi exploatati.

Indivizii nascuti pe 15 decembrie sunt de obicei increzatori in norocul lor. Ei au o anumita incredere in majoritatea situatiilor care sunt de natura impersonala si mai putina incredere intr-un anumit punct forte sau talent.

Pentru majoritatea situatiilor, acesta este un lucru sanatos, dar ii poate duce la judecati gresite in ce priveste potentialul negativ al anumitor contexte. Nativii zilei de 15 decembrie pot fi deosebit de dezinteresati referitor la acest fel de pericole.

Exista o latura extrem de filosofica, poate chiar fatalista in caracterul lor. Daca sunt predestinati sa piarda, atunci asa va fi. De asemenea, vor prefera adesea sa abandoneze pur si simplu o situatie rea, decat sa ii faca fata.

Ca atare, o mare provocare pentru ei este aceea de a-si limita stradaniile si de a se tine de ele - sa finiseze, sa slefuiasca si sa perfectioneze ceea ce fac. Trebuie sa ajunga sa recunoasca faptul ca majoritatea celor care reusesc in viata stapanesc foarte bine un domeniu inainte de a merge mai departe.

SFATURI: Nu te lasa prins de jocurile de putere; ai grija sa pastrezi o atitudine condescendenta. Invata sa faci fata restrictiilor.

PUNCTE FORTE:
Vesel
Social
Placut

PUNCTE SLABE:
Nerealist
Manipulator
Orb

16 Decembrie - Ziua imaginatiei

Nativii zilei de 16 decembrie sunt persoanele cu cea mai bogata imaginatie din intreg anul. Nu trebuie atenuata latura lor fizica, deoarece este extrem de dezvoltata si isi face cunoscuta prezenta in personalitatea lor. De fapt, una din temele majore in vietile nativilor zilei de 16 decembrie priveste depasirea limitarilor fizice ale corpului si tintirea spre teluri inalte.

Nu este deloc usor sa convietuiesti cu persoanele nascute pe 16 decembrie. Problemele emotionale de toate felurile ii coplesesc si asta datorita propriei lor naturi complexe. Cei care convietuiesc cu ei trebuie sa fie extrem de intelegatori si sensibili la nevoile lor, mai ales ca nativii vor avea din cand in cand nevoie de perioade de singuratate.

Intr-adevar, anumite persoane nascute astazi simt nevoia sa se retraga in lumea lor proprie pentru a functiona eficient. Astfel, ei se vor descurca foarte bine in afara birourilor sau organizatiilor, intr-un mediu in care sarcinile sunt stabilite in primul rand de ei insisi.

Adesea, nativii zilei de 16 decembrie se simt condusi sau chiar instruiti de catre o putere superioara in al carei serviciu se afla. Aceasta putere poate fi de natura sociala, religioasa sau universala, dar in cele din urma se vor elibera din chingile ei.

Prin acesta asociere, ei sunt eliberati de problemele lor lumesti, cel putin pentru o perioada de timp. Nativii zilei de 16 decembrie sunt capabili sa realizeze lucruri care le solicita energii titanice.

Odata ce se canalizeaza pe un obiectiv plin de inspiratie, dar si realist in acelasi timp, nu prea exista lucruri care ii pot opri din realizarea unor asemenea obiective de anvergura in cadrul activitatii lor profesionale. Insa, ei pot fi usor abatuti din drum si pot cadea prada multor chestiuni, reale sau imaginare, probleme suparatoare si triviale (pentru ei) care implica sentimentele celorlalti.

Aceasta se intampla pentru ca nativii nu sunt tocmai sensibili la astfel de manifestari. Traind la un nivel mai putin spriritual sau metafizic, ei pot avea probleme in crearea legaturilor cu oamenii de rand, ocupati cu activitati marunte si de rutina.

Este extrem de important ca nativii zilei de 16 decembrie sa ramana cu picioarele pe pamant si sa fie implicati in realitatea de zi cu zi. Sa isi pastreze interesul in viata din jurul lor este important pentru latura lor umana si pentru mentinerea legaturii cu lumea.

Astfel, partenerii, prietenii si copiii joaca un rol crucial in vietile lor. Sa mai lucreze la problemele lor emotionale, sa invete sa iubesca si sa aiba incredere pe deplin, acestea sunt chestiuni ce pot fi abordate doar printr-o stransa interactiune si legatura cu ceilalti.

Reactiile explozive ce se preschimba in instrainare si indiferenta, perioadele de nebunie ce sunt urmate de depresii, perioadele bune, pline de veselie si altele extrem de tacute sunt toate nuante regasite in paleta nativilor zilei de 16 decembrie. Cei mai evoluati dintre nativii acestei zile reusesc sa isi exprime idealismul foarte pronuntat si sentimentele prin munca creativa, activitati preferate si activitati sociale. Astfel, ei vor fi capabili sa comunice si sa tina legatura cu semnii lor prin interesele comune pe care le vor impartasi.

SFATURI: Ramai cu picioarele pe pamant. Rezolva-ti problemele fizice. Ocupate si de probleme ce privesc viata de zi cu zi. Fii sensibil la sentimentele celorlalti.

PUNCTE FORTE:
Vizionar
Imaginativ
Controlat

PUNCTE SLABE:
Ireal
Aerian
Tulburat

17 Decembrie - Ziua atractiei pamantesti

Persoanele nascute pe data de 17 decembrie sunt preocupate de structurile ascunse ale lucrurilor. Indivizi cu picioarele pe pamant, ei sunt extrem de orientati spre latura fizica si sunt adeptii situatiilor practice. Tot ce este substantial si solid in viata prezinta interes pentru ei.

In schimb ce este usuratic, superficial sau extrem de fantezist nu ii intereseaza absolut deloc. Nativii acestei zile traiesc momentul si situatia prezenta si doresc sa stie cum functioneaza lucrurile din jurul lor. In acelasi timp, ei au tendinta de a-i judeca pe oameni in baza actiunilor lor si a ceea ce intreprind acestia.

Nativii zilei de 17 decembrie isi limiteaza de obicei speculatiile folozofice la ceea ce pot vedea, atinge, simti sau mirosi. Ei sunt persoane pragmatice, care se gandesc mai putin la motive si mai mult la cauze si efecte.

Pentru acestia, ceea ce nu este de actualitate are prea putina semnificatie, cu exceptia obiectivului spre care ei isi canalizeaza energiile fizice, ideile si creativitatea. Datorita capacitatii lor de a se concentra asupra lucrurilor care le sunt la indemana, ei isi pot indeplini in mare masura obiectivul, fara sa se abata din drumul pe care au pornit.

Problemele sociale sau interpersonale in care sunt implicati nativii zilei de 17 decembrie apar cel mai adesea din cauza naturii lor serioase. In conversatie, ei au tendinta de a renunta la anumite ganduri, deoarece le considera triviale si anumite puncte de vedere pe care le considera prea putin inteligibile.

Aversiunea lor fata de protocol si ierarhie ii impiedica sa-si doreasca sa intre in anumite cercuri sociale sau medii profesionale. Pentru multi dintre nativii zilei de 17 decembrie, statul social si recunoasterea pe care o obtin pentru realizarile lor este de ajuns pentru ei.

Persoanele nascute pe 17 decembrie trebuie sa se fereasca sa se orienteze doar in planul material, iar imaginatia si fantezia lor sa fie atenuata de o realitate obiectiva extrem de pronuntata. Astfel, ei ar trebui sa isi cultive dragostea pentru gratie si eleganta, care duce la o apreciere mai profunda a artelor – in special a disciplinelor cum ar fi pictura, sculptura si dansul.

La un nivel mai personal, nativii zilei de 17 decembrie rezista cu greu celor care manifesta asemenea calitati senzoriale pamantesti si este posibil sa doreasca sa se implice in relatii cu acestia, cat mai profund si cat mai mult posibil. Cand fac acest lucru, ei trebuie sa se fereasca de un comportament revendicativ, dependenta reciproca, relatii vicioase sau stagnare.

In general, conexiunea prea stransa cu ideile, indivizii, structurile si organizatiile ii poate inhiba pe cei nascuti in acesta zi si le poate intarzia dezvoltarea si avansarea individuala. Acesta lucru se poate intampla in special atunci cand circumstantele arata ca este timpul sa mearga mai departe.

SFATURI: Incearca sa te calmezi. Iesi in lume si distreaza-te din cand in cand. Dezvolta-ti viata sociala si gaseste o modalitate de a-ti impartasi interesele cu ceilalti. Permitandu-le celor in care ai incredere sa patrunda in lumea ta personala, vei crea punti care iti vor imbogati viata.

PUNCTE FORTE:
De incredere
Stabil
Structurat

PUNCTE SLABE:
Realist
Revendicativ
Repezit

18 Decembrie - Ziua proiectelor mamut

Pentru persoanele nascute pe 18 decembrie, viata este destul de darnica. Responsabili de proiecte marete, ei gandesc in termeni de anvergura, dar nu trec cu usurinta peste detalii. De fapt, proiectele lor pe termen lung sunt construite cu sarguinta si cu un mare devotament.

Realizarile muncii lor reflecta adesea faptul ca sunt deschisi si profunzi. Insa, in ciuda devotamentului lor, ei pot fi acuzati de superficialitate deoarece au tendinta de a vrea prea multe. Ceilalti vot considera ca producand cantitate, nu vor reusi sa obtina si calitate.

Indivizii nascuti pe 18 decembrie sunt persoane care se implica pe perioade nelimitate. An dupa an, ei vor persista in activitatea lor cu o mare consecventa. Acest lucru poate crea probleme cand nu le iese bine ceea ce intreprind.

Refuzul de a renunta la anumite cauze pierdute poate fi o grea povara pentru nativi. Acesta atitudine poate fi daunatoare in cazul prieteniilor si al relatiilor sentimentale. Acest lucru nu inseamna ca cei nascuti astazi trebuie sa renunte atat de usor la prieteni, ci sa fie capabili sa recunoasca cand ceilalti nu pot sau nu vor sa se schimbe.

Ei trebuie sa isi formuleze cerintele in conformitate cu puterile celorlalti. Nativii zilei de 18 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu domine vietile celor apropiati lor.

Desi nu par sa fie indivizi neajutorati sau dependenti, ei pot avea multe pretentii si cerinte de la ceilalti. Adesea, personalitatile lor egoiste cer ceea ce este cel mai greu de indeplinit – sa nu fie deranjati.

Multi dintre cei nascuti pe 18 decembrie traiesc in lumea lor proprie, rarefiata, incarcata de electricitate si, in acelasi timp, vizeaza planuri complexe si idealuri inalte. Ei trebuie sa fie liberi. Astfel ei isi vor lasa mintea sa zburde, dar isi vor forta trupurile pana ce ajung la extenuare.

Rareori vor cere incurajari sau permisiunea de a face acest lucru. In copilarie, ei au nevoie de parinti care sa-i lase in treburile lor. In acelasi timp, ei doresc sa le asigure un mediu familial stabil si iubitor. In calitate de parinti, ei insisi trebuie sa tina minte sa controleze copiii, dar in acelasi timp sa-i lase liberi si sa ii indrume cu blandete.

Copiii lor vor suferi pentru ca vor creste in umbra acestora. Nativii mai putin evoluati ai zilei de 18 decembrie se pot distruge din cauza ambitiilor, viselor, dorintelor si aspiratiilor ireale.

Ei trebuie sa limiteze si sa mai atenueze scopul proiectelor lor, astfel incat sa le aduca la un nivel mai tangibil. Nativii zilei de 18 decembrie au nevoie sa isi stabileasca o baza comfortabila si eficienta de actiune si sa spere sa gaseasca un partener compatibil. Acesta trebuie sa fie nu numai un partener iubitor, ci si un prieten intelegator.

Pentru nativii care nu si-au descoperit inca potentialul exceptional, posibil din cauza fricii fata de propria putere, stabilirea unui stil de viata si a unui mediu profesional compatibile cu natura si talentele lor reprezinta cheia succesului.

SFATURI: Gaseste-ti stabilitatea si calmeaza-te. Spatiul si linistea sunt foarte prielnice. Renunta sa fii activ cand nu este cazul. Permite-le si celorlalti sa se remarce.

PUNCTE FORTE:
Capabil
Expansiv
Perseverent

PUNCTE SLABE:
Preocupat
Frustrat
Incapatanat

19 Decembrie - Ziua perturbatorului

Persoanele nascute pe 19 decembrie sunt puternice si se pricep sa ghiceasca reactiile celorlalti. In principal, acest lucru se datoreaza in primul rand atitudinii lor indraznete si perseverentei ce ii caracterizeaza, cat si refuzului lor total de a face compromisuri.

Este dificil sau chiar imposibil pentru ei sa se dea drept altcineva si sa nu fie ei insisi. Nu sunt capabili sa-si puna o masca in fata societatii. De obicei, ii vor lasa pe altii sa faca acest lucru. Atitudinea lor este cel mai adesea de genul „asta sunt, iti convine bine, nu, tot bine”.

Poate fi de-a dreptul surprinzator felul in care reusesc nativii zilei de 19 decembrie sa depaseasca orice dificultate. Insa, batalia pare ca face parte din viata lor si este greu sa ti-i imaginezi ducand o viata linistita, fara provocari.

Vietile lor pot semana cu un fel de batalie continua, in care ei isi disputa energiile concentrate impotriva marilor sanse. Ei vor castiga de fiecare data. Totusi, vor suferi si infrangeri zdrobitoare. In timp ce ei vor suferi profund si uneori chiar se vor gandi serios la ideea de a renunta, spiritul lor ramane neinfricat.

Astfel, triumfurile lor au mari semnificatii, fiind nascute nu numai dintr-un eroism chior, ci mai degraba dintr-o hotarare plina de curaj. In ciuda marilor dificultati pe care soarta le-a harazit nativilor zilei de 19 decembrie, confruntarile lor cele mai serioase vin de la nivelul lor profund personal.

De exemplu, letargia si lipsa de energie le poate inmuia spiritul, dar vor refuza sa se potoleasca. Pe de alta parte, o furtuna de emotii violente poate sa se abata asupra lor pe neasteptate, in primul rand manifestandu-se in plan personal, posibil izbucnind mai tarziu si in viata lor publica.

Este greu sa dai vina pe nativii zilei de 19 decembrie in asemenea momente deoarece vor experimenta cele mai negre si mai puternice suferinte. Suferinta lor va starni simpatie din partea celor mai sensibili.

O astfel de simpatie poate fi in mod normal mai putin potrivita, in cazul in care cei nascuti astazi isi directioneaza negativitatea inspre exterior. Pasionati, innebunitori, ingrozitori, nativii zilei de 19 decembrie pot pune cu adevarat la incercare rabdarea celorlalti. Intr-adevar, viata poate fi de departe mai putin incitanta fara ei.

Urmandu-si propriul drum si manifestand un spirit de libertate, nativii zilei de 19 decembrie sunt adesea admirati de persoanele mai tinere, care ii vad ca pe niste personaje romantice. Cei nascuti astazi nu sunt neaparat responsabili pentru persoanele mai tinere care au tendinta de a-i imita. Insa, daca au o legatura directa cu un copil, ei ar trebui sa incerce sa isi echilibreze anumite atitudini volatile.

Nativii zilei de 19 decembrie simt o mare nevoie de neseriozitate in vietile lor, dar detesta umorul fals. In general, propriul lor simt al umorului are o latura ironica, sau devine chiar un fel de batjocura.

Ce nascuti astazi prezinta adesea o fata serioasa lumii, insotita de o anumita postura respingatoare. Este nevoie de multa munca pentru a iesi din acest tipar si pentru a reusi sa se exprime pe deplin, intr-o maniera cursiva si facila.

SFATURI: Calmeaza-te. Evita sa plasezi problemele dificile pe umerii celorlalti. Nu mai ascunde atat de multe lucruri. Socializeaza-te acolo unde si cand poti. Aminteste-ti sa razi. Nu te mai considera un etern nefericit.

PUNCTE FORTE:
Profund
Indraznet
Neinfricat

PUNCTE SLABE:
Suferind
Enigmatic
Intunecat

20 Decembrie - Ziua initiatorului

Persoanele nascute pe 20 decembrie se straduiesc din rasputeri sa genereze ganduri, sentimente si activitati superioare in jurul lor. Dorinta lor de a initia este mareata. Nefiind extrem de preocupati de intretinere si administrare, ei prefera sa treaca la urmatoarea sarcina dupa ce au pus lucrurile in miscare.

Totusi, exista o continuitate in munca lor si astfel ei pot sa-si construiasca o reputatie stabila in timp. Pentru nativii zilei de 20 decembrie, impulsul de a face ceva si fapta in sine poate sa avanseze cu o viteza foarte mare.

Intr-adevar, odata ce persoanele nascute astazi s-au hotarat asupra unui lucru, sunt greu de oprit, in primul rand pentru ca se misca foarte repede in acest sens. Viteza, ingenuitatea, eficienta si gratia ajung la cote inalte in ceea ce ii priveste, astfel incat rezultatul actiunilor lor poate fi extraordinar.

Nativii implicati in activitati intelectuale pot fi acuzati uneori de superficialitate in ceea ce priveste arta, studiile si teoriile lor. Insa, este destul de clar faptul ca metodele lor implica de obicei abordarea subiectului plecand de un numar de puncte de vedere diferite si nu prin testarea teoriilor la un nivel mai profund.

Nativii zilei de 20 decembrie detin de obicei controlul energiilor lor fizice si sunt atrasi in mod special de tipul de experiente metafizice. Ei sunt bine acorati in realitate, acum si aici, si extrem de suspiciosi in ceea ce priveste povestile neverificate sau alte miracole si experiente extraterestre.

Persoanele nascute pe 20 decembrie nu sunt genul de oameni care accepta autoritatea sau orice zvon. Ei pot fi extrem de combativi in sustinerea a ceea ce simt si pretind cu inversunare, dar si extrem de agresivi in fortarea propriilor idei si puncte de vedere.

In general, imaginea per ansamblu este importanta pentru nativii zilei de 20 decembrie. Acestora le place sa filozofeze pe marginea lucrurilor in general si apreciaza un auditoriu receptiv. Le face mare placere sa influenteze modul gandire al celorlalti.

Asadar, este foarte normal sa isi asume rolul de parinte sau profesor. Deoarece de cele mai multe ori sunt muncitori neobositi, ei tind sa astepte de la copiii si elevii lor sa aiba aceeasi energie si sa depuna acelasi efort ca si ei.

Ei trebuie sa aiba grija in acest sens sa nu treaca cu vederea diferentele dintre indivizi, sau sa considere in mod eronat ca energia si puterile de concentrare ale unui individ oarecare sunt comparabile cu ale lor. De fapt, notiunile preconcepute si cerintele vor crea in cele din urma probleme nativilor zilei de 20 decembrie, deoarece ele vor duce la surmenaj si tensiuni nedorite in relatie cu cei care sunt la fel de incapatanti ca si ei.

Persoanele nascute pe 20 decembrie trebuie sa-si tempereze energiile pentru a-i intelege mai bine pe ceilalti. Ei ar trebui sa incerce sa nu mai fie atat de fixati pe a produce. Mai devreme sau mai tarziu ei vor dori sa isi indrepte o mare parte din energia lor inspre interior si astfel vor deveni linistiti si in acelasi timp puternici.

SFATURI: Nu mai considera ca tu le stii pe toate. Invata sa iti recunosti greselile. Persista in ceea ce ai inceput si nu mai trece atat de repede la altceva. Cultiva-ti umilinta.

PUNCTE FORTE:
Ager
Impulsiv
Productiv

PUNCTE SLABE:
Repezit
Atotstiutor
Combativ

21 Decembrie - Ziua marii dileme

Indivizii puternici nascuti pe 21 decembrie stiu cum sa foloseasca tacerea in avantajul lor. Fie ca sunt vorbareti sau nu, ei vor folosi in primul rand limbajul trupul, prezenta fizica si mintea pentru a-si prezenta ideile intr-o maniera irezistibila. Este foarte dificil sa li te opui pentru ca sunt foarte hotarati sa isi realizeze obiectivele.

Intr-adevar, nativii zilei de 21 decembrie dau dovada de energie si hotararea de a rezolva problemele in felul lor unic si in directia pe care o vor dori ei. In cazul in care forteaza un alt individ sa faca ceva asa cum vor ei, ar fi mult mai bine sa aiba control asupra rezultatului.

Nativii zilei de 21 decembrie pot folosi tacerea cu un efect devastator. Refuzand sa vorbeasca in situatiile cruciale ale unei conversatii sau negocieri, ei ii pot supara sau intimida pe ceilalti mult mai mult decat daca ar fi vorbit sau chiar tipat. Se poate descoperi ca in spatele acestei taceri exista un temperament malefic ce poate izbucni in orice moment si ceilalti ii trateaza adesea pe cei nascuti astazi cu mare grija, ca nu cumva sa explodeze precum un vulcan.

Acest sentiment ii poate face pe partenerii lor sa se sature de ei si vor ajunge in cele din urma la o despartire. In consecinta, nativii zilei de 21 decembrie pot avea dificultati in mentinerea relatiilor interpersonale de-a lungul anilor, posibil lasand in urma lor un sir de inimi frante.

Celor nascuti astazi nu le place in mod special sa raspunda la intrebari legate de ei insisi. Extrem de secretosi in legatura cu viata lor interioara fantezista, ei sunt fara doar si poate foarte puternici in proiectarea acestor fantezii in lume si in crearea mediului propice pentru acestea.

Atat dorintele cat si capacitatea lor de a-i controla pe ceilalti sunt mari. Multi oameni ii trateaza exact asa cum vor sa fie tratati pentru a le mentine acestora buna dispozitie, deaoarece stiu ce ii asteapta daca aceasta dispozitie se schimba. Totusi, nativii zilei de 21 decembrie pot fi fermecatori, senzuali si calzi cu cei pe care ii iubesc.

Atat barbatii, cat si femeile, nascuti astazi sunt puternici din punct de vedere fizic prin capacitatea de a stapani miscarea si repausul. In plus, ei isi manifesta de obicei dragostea mai mult fata de copii si animale. Aceasta dragoste poate eclipsa din cand in cand interesul pentru partenerii lor de viata. In asemenea relatii, darul lor puternic intuitiv si abilitatile non-verbale isi gasesc o gama intreaga de exprimare.

“Cel ce nu este de partea mea, este impotriva mea” este cel mai adesea motto-ul nativilor zilei de 21 decembrie. Ei trebuie sa invete sa fie mai iertatori. Reducerea fricii de respingere, indoielilor usoare si nesigurantelor, calmarea dorintelor intense de a fi admirati sunt obiective importante pentru dezvoltarea lor spirituala viitoare.

SFATURI: Invata sa fii mai deschis si mai putin secretos. Ai incredere si impartaseste. Nu iti crea resentimente. Fanteziile pe care le proiectezi pot fi periculoase. Fereste-te sa ai pretentii prea mari de la ceilalti.

PUNCTE FORTE:
Hotarat
Atletic
Intuitiv

PUNCTE SLABE:
Egoist
Dominant

22 Decembrie - Ziua continuitatii

Nativii zilei de 22 decembrie sunt stapani ai actiunilor pe termen lung. In munca lor sau in viata de familie tema succesiunii este destul de importanta pentru ei. Puterile lor profetice sunt de obicei rezervate pentru a face preziceri corecte pentru viitor pe baza datelor pe care le-au adunat din trecut.

Aceasta nu implica neaparat ca ei sunt incapabili sa schimbe cursul lucrurilor. Stiu bine ceea ce vor in viata planificandu-si eforturile si timpul in conformitate cu scopul urmarit.

Adeptii securitatii, nativii zilei de 22 decembrie progreseaza in general incet si sigur, an dupa an construindu-si o structura trainica a vietii. Datorita naturii lor grijulii, ei experimenteaza cateva colapsuri, iar cand catastrofa se abate asupra lor, ii loveste destul de tare.

Insa, dupa o perioada rezonabila de timp in care se refac, ei continua sa isi urmeze drumul. Daca sunt extrem de ambitiosi (ceea ce rareori se intampla in cazul nativilor zilei de 22 decembrie) urcarea lor in varful piramidei poate fi extrem de lenta, atat datorita faptului ca refuza sa isi asume riscuri lipsite de temei sau sa faca compromisuri in ceea ce priveste integritatea lor.

Munca lor cat si abordarea vietii lor este asemanatoare cu a unui artizan care se bucura enorm atat de procesul de producere in sine, cat si de produsul finit rezultat. Nativii zilie de 22 decembrie par sa fie foarte rabdatori si acest lucru este valabil pe termen lung.

Totusi, in cazul oricarei situatii zilnice, ei pot lasa lucrurile marunte sa ii supere, vor deveni iritati, indaratnici si vor condamna usor. Reactiile lor tind sa fie pripite si vor fi foarte usor enervati. Cu toate acestea, ei vor purta rareori pica in acest sens, odata ce si-au exprimat dezaprobarea.

Ei asteapta ca regulile lor sa fie urmate intocmai in respectivele situatii, in special cand vine vorba de copiii lor. Trebuie sa evite sa devina persoane autoritare rigide, deoarece un astfel de comportament poate starni resentimente din partea membrilor familiei sau in anumite cazuri chiar revolta.

Pentru majoritatea celor implicati, nativii zilei de 22 decembrie demonstreaza o natura serioasa si secretoasa, insa cand umorul lor se face remarcat, cei care ii inconjoara se vor relaxa cu siguranta. Intr-adevar, celor nascuti astazi le place foarte mult relatia de camaraderie cu cei cativa prieteni sau cu membrii familiei.

Totusi, fiind indivizi care au nevoie sa fie singuri in cea mai mare parte a timpului, ei nu se vor simti comfortabil in adunarile sociale mari. Ei vor prefera sa se retraga in ei insisi, decat sa fie in centrul atentiei.

Ei trebuie sa fie atenti ca umorul lor uneori taios, ironic si satiric sa nu degenereze in glume sarcastice si socuri negative. O sarcina importanta pentru ei este sa pastreze un echilibru intre a se distra si a fi seriosi, intre expunerea sociala si izolare si, daca este posibil, sa gaseasca un canal prin care gandurile si sentimentele lor profunde si adesea izolate sa poata fi exprimate.

SFATURI: Domoleste-ti latura restrictiva. Invata sa fii mai deschis si mai permisiv. Nu mai condamna. Uneori, poate fi extrem de sanatos si distractiv sa faci lucruri prostesti. Integreaza-te din punct de vedere social.

PUNCTE FORTE:
Atent
Pregatit
Increzator

PUNCTE SLABE:
Irascibil
Rigid
Taios

23 Decembrie - Ziua razbaterii

Nativii zilei de 23 decembrie sunt cei mai fericiti cand razbesc, forand pana la mari adancimi in efortul lor sustinut de a-si promova si implementa ideile si visele. Acest lucru nu trebuie sa creeze impresia ca ei sunt in mod special radicali sau revolutionari, deoarece in realitate sunt retinuti si precauti.

Intr-adevar, cei nascuti astazi, imbratiseaza in general cu fermitate valorile stabilite, isi cantaresc planurile cu grija inainte de a actiona si pastreaza o legatura stransa cu familia si cu grupul social de care apartin. Ei pot adesea sa isi imbunatateasca cu mult grupul social si, deoarece sunt ageri la minte, gasesc instinctiv cea mai buna cale de urmat. In acest sens, sunt profetici, capabili sa prevada viitorul nu numai referitor la ce trebuie sa faca mai tarziu ci chiar cum sa se pregateasca pentru acest lucru.

Nativii zilei de 23 decembrie refuza sa fie ignorati. Ei considera respingerea ca pe o provocare careia sunt pe deplin pregatiti sa-i faca fata. Deoarece lupta este ceva firesc in cazul celor nascuti astazi, ei vor refuza sa se complaca in situatii tensionate. Acest lucru ar trebui sa nu implice faptul ca sunt invulnerabili la sentimentele de indoiala, dar asemenea nesigurante de obicei doar ii determina sa se redreseze si sa se stabileasca la un nivel mai inalt.

De fapt, cei nascuti in aceasta zi se simt adesea necomfortabil cu ei insisi si cu pozitia lor in viata. Un disconfort esential in ceea ce priveste statutul lor ii poate incita sa isi urmeze in mod constant visele. Ei nu vor prefera sa stea linistiti si nu se vor multumi doar sa doreasca acest lucru.

Nativii zilei de 23 decembrie au o stabilitate caracteristica, combinata cu o incapatanare acuta care face ca orice relatie cu ei sa fie extrem de dificila. Ei nu apreciaza autoritatea care ii provoaca si nici nu sunt adepti ai ideilor radicale si ciudate (altele decat ale lor, desigur). Este important ca nativii care ajung pe pozitii de raspundere si influente sa ramana deschisi criticilor sanatoase si sugestiilor pozitive.

Intelegerea ocupa rareori cea mai inalta pozitie pe lista abilitatilor si valorilor nativilor zilei de 23 decembrie. Desi adesea au o atitudine pretentioasa si capricioasa, ei pot fi extrem de draguti. Cei nascuti astazi pot parea reci si distanti. Barbatii nascuti pe 23 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu isi manifeste atitudinile de macho si femeile sa nu fie extrem de agresive sau dominante.

Pe masura ce inainteaza in varsta, nativii de amebele sexe trebuie sa invete sa se mai abata de la drumul lor si sa permita generatiei tinere sa se remarce. Pensionarea nu este compatibila cu majoritatea nativilor zilei de 23 decembrie. Ei vor prefera intotdeauna sa aiba un rol cat mai activ.

SFATURI: Nu iti conduce viata la un nivel inferior. Fereste-te sa iti faci socotelile cu maruntisuri si sa pierzi din vedere sumele mai mari. Planificarea exagerata a viitorului poate inhiba cursul natural al evenimentelor. Invata sa accepti si punctele de vedere ale celorlalti.

PUNCTE FORTE:
Activ
Responsabil
Prietenos

PUNCTE SLABE:
Autoritar
Incapatanat

24 Decembrie - Ziua emotiilor complexe

Nativii zilei de 24 decembrie nu se pot astepta sa aiba o viata usoara. Bucuriile, supararile, recompensele si dezamagirile sunt in general manifestate la un nivel foarte inalt, diferit de cele ale semenilor lor. Oamenii pot gandi ca nativii se expun neintemeiat unui mare stres si unor greutati exagerate.

Din punct de vedere al emotiilor (in special ale femeilor nascute pe 24 decembrie), implicarea lor, legaturile interpersonale dificile si solicitante pot contribui la crearea unui mediu de nesiguranta. Desi rareori lucrurile vin de la sine pentru nativii zilei de 24 decembrie, ei reusesc sa se mentina pe linia de plutire si chiar sunt capabili sa realizeze lucruri marete.

Problemele ivite de-a lungul carierei au de obicei legatura cu natura lor emotionala care le poate crea dificultati cu superiorii si colegii. Ei sunt capabili sa se inteleaga cu oamenii si chiar sa le castige respectul, dar fara doar si poate par sa starneasca aminozitati ascunse si intalnesc dusmani puternici.

Altii pot detesta la ei spiritul prea critic. La un moment dat, le poate lipsi chiar diplomatia si tactul. Cheia celor nascuti astazi pentru a-si ameliora situatia consta in recunoasterea anumitor chestiuni din vietile lor, studiindu-le si rezolvandu-le, evitand sa repete acele actiuni care nu functioneaza. Astfel, ei vor fi capabili sa isi imbunatateasca starea si vor evita problemele pe care le urasc in mod normal.

Nativii zilei de 24 decembrie au adesea abilitati intuitive si fizice si parte din problemele lor reies din cauza faptului ca pot prevede sau chiar reactiona la lucruri care nici nu li s-au intamplat celorlalti. Datorita acestui fapt, ei trebuie sa invete sa cultive rabdarea si sa nu se mai infurie atat de repede sau sa devina irascibili.

Ei au calitati magnetice cu care reusesc sa ii ataga pe ceilalti (adesea din punct de vedere sexual), dar pot avea probleme mai tarziu in ruperea legaturii cu cei pe care i-au incurajat in mod eronat inca de la inceput. Nu foarte frecvent, exista un domeniu tehnic in care nativii zilei de 24 decembrie exceleaza.

Daca reusesc sa iasa la liman, sa scape de toate anxietatile si depresiile la care sunt predispusi, nepermitand vietii lor emotionale sa intervina prea mult in activitatea profesionala si mai presus de toate sa isi mentina increderea in ei insisi si in aspiratiile lor, ei vor avea intr-adevar succes in domeniul lor de activitate.

Pe de alta parte, daca isi pot mentine obiectivitatea si increderea, ei vor lupta cu inversunare timp de multi ani. Ei trebuie sa isi pastreze independenta si din cand in cand sa renunte la responsabilitati fara sa construiasca un zid in jurul lor.

Nativii zilei de 24 decembrie trebuie sa invete sa se descurce cu energiile negative si circumstantele suparatoare. Daca nu reusesc sa cultive o atitudine mai optimista in ceea ce priveste viata, ei pot atrage nefericirea asupra lor, pur simplu stand si asteptand-o. Pe de alta parte, daca vor ramane realisti si deschisi oportunitatilor vietii, daruind si primind cat mai usor posibil, ei pot sa isi usureze dificultatile si isi pot face viata mult mai placuta.

SFATURI: Nu repeta aceleasi greseli. Invata din experientele dureroase. Crezi in tine si pretinde recunoastere pentru talentele si realizarile tale. Fereste-te de orice fel de droguri.

PUNCTE FORTE:
Vizionar
Capabil
Organizat

PUNCTE SLABE:
Distras
Autodistructiv
Confuz

25 Decembrie - Ziua supranaturalului

Nativilor zilei de 25 decembrie le place sa experimenteze in primul rand cele mai neobisnuite laturi ale vietii. Este vorba de cele care ii elibereaza de preocuparile zilnice ce le starnesc interesul, adesea cautand starile mult mai inalte si mai exaltante. Ei trebuie sa ajunga la aceste stari prin diferite forme ale artei, cum ar fi muzica si dansul, prin experiente religioase sau posibil doar prin manifestarea imaginatiei.

Totusi, nativii zilei ce sunt mai putin evoluati cauta sa scape de poverile vietii sau de problemele personale printr-o varietate de mijloace (substante stimulatoare care provoaca dependenta, diversiuni senzationale etc.) Pentru multi dintre nativii zilei de 25 decembrie, experientele de varf au legatura mai mult cu faptele realizabile si concrete decat cu gandurile fanteziste si imaginare. Insa, astfel de realizari pot avea si o latura fantastica, iar nativii zilei de 25 decembrie isi vor forta abilitatile si talentele la maximum.

Intr-adevar, chiar si cei mai putin exceptionali dintre nativii acestei zile au tendinta de a merge pana foarte departe atunci cand sunt implicate carierele lor, activitalile preferate si interesele lor. In general, ei acorda mai multa importanta limitelor sociale sau personale transcedentale decat acumularii de bogatii si putere. Indiferent ca ar putea fi vorba de ultimul lor obiectiv, majoritatea nativilor zilei de 25 decembrie sunt persoane care isi asuma riscul.

Daca sunt oameni de afaceri, ei nu sunt genul care se multumesc doar cu investitiile pe care le-au facut. Daca sunt artisti sau mestesugari, ei nu se vor multumi niciodata cu caliatatea muncii lor. In calitate de membri de familie, ei au tendinta de a se stradui sa formeze un grup ideal, preocuparile lor depasind cu mult asigurarea comfortului si abordarea grijilor zilnice.

Totusi, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa se fereasca de a se suprasolicita, deoarece ei pot pune in pericol bunastarea celor ce depind de ei sau este posibil sa emane inconstient impulsuri distructive. Deoarece persoanele nascute pe 25 decembrie au tendinta de a se concentra pe realizare, izbandire si transcedere, ei pot pierde din vedere multe dintre intamplarile prezente.

Astfel, este important ca cei nascuti astazi sa invete sa savureze momentul, sa se relaxeze si uneori chiar sa se bucure de rezultatele propriilor realizari. In acest sens, nativii zilei de 25 decembrie sunt norocosi cand sunt inconjurati de prieteni si persoane iubite care le scot la iveala latura cea mai vesela si le permit sa ia viata mai putin in serios. O mare parte din felul in care acestia apreciaza starea lucrurilor, viata asa cum este ea, implica neaparat acceptarea imperfectiunilor (atat ale lor insisi, cat si ale celorlati).

Intr-adevar, cand cei nascuti pe 25 decembrie ajung sa fie de acord cu lumea obisnuita ce ii inconjoara, experientele de varf pe care le realizeaza vor avea mai multa semnificatie si izbanzile lor vor fi mult mai durabile.

SFATURI: Fii realist, dar nu iti pierde simtul respectului. Lupta cu deziluziile. Fa un pact cu lumea si fii deschis la acele compromisuri care fac lucrurile sa para mai frumoase, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti.

PUNCTE FORTE:
Orientat spre realizare
Curajos

PUNCTE SLABE:
Senzationalist
Neobosit

26 Decembrie - Ziua neinfricatului

Persoanele nascute pe 26 decembrie nu vor fii niciodata doborate. Este ceva firesc ca ei sa adopte o postura rebela, in special in perioada lor de tinerete. Deoarece au tendinta de a trai la limita, sau cel putin de a se opune standardelor prestabilite, ei pot fi etichetati ca scandalagii sau ca persoane ce atrag ostiliate si energie negativa.

Cu trecerea anilor, conceptia lor devine mult mai conservatoare, asezata si rezervata, dar daca vor ramane neimpliniti, sau nu vor fi inclusi in societate, nu se vor mai comporta astfel. Indivizii mai evoluati nascuti pe 26 decembrie modereaza eventual implicarea lor in problemele de putere si devin mult mai deschisi si mai permisivi.

Nativii zilei de 26 decembrie sunt niste provocatori prin natura lor. Adevarul sau neadevarul unei situatii date este uneori ceva ce trebuie examinat in amanunt si nu schimbat sau evitat doar de dragul de a sta linistiti. Cei nascuti astazi sunt curajosi si se confrunta cu probleme si domenii de activitate pe care ceilalti se rusineaza sa le abordeze. In cadrul familiei lor, grupului social sau situatiei profesionale ei sunt considerati critici sinceri ai ignorantei si au putina rabdare cand vine vorba de linguseli sau deceptii.

Cel mai adesea, interesele lor constau mai degraba in problemele simple ale vietii de zi cu zi si in actiunile de moment, decat in pornirile supranaturale si metafizice. Inzestrati cu un foarte bine dezvoltat simt al realitatii, ei sunt de obicei foarte bine ancorati in realitate. Exista pericolul ca nativii zilei de 26 decembrie sa devina destul de duri, fermi pe pozitii, precum o stanca.

Ei vor rezita de-a lungul timpului fie ca-i ploaie sau ca-i vant. In cele din urma, ei isi pot pierde sensibilitatea pana in punctul de a deveni lipsiti de sentimente. Nativii zilei de 26 decembrie trebuie sa se fereasca sa ajunga in astfel de situatii.

Ei trebuie sa permita in mod constient laturii lor umane sa se manifeste - sa faca un efort sa-si recunoasca greselile, sa vada punctele de vedere contradictorii si posibil sa admita infrangerea. In plus, ei trebuie (in mod special atunci cand ajung in jur de treizeci sau cu putin peste patruzeci de ani) sa se concentreze pentru a ramane deschisi nu numai la experientele noi, ci chiar sa isi urmeze aspiratiile mai inalte.

Nativii zilei de 26 decembrie rareori se grabesc sa rezolve treburile. Ei isi implementeaza ideile incet, cu grija si de obicei nu se vor surmena prea tare. Au o abilitate impresionanta de a-si concentra toate energiile de care dispun intr-o anumita directie, fapt ce ii face adversari devastatori si dusmani de temut.

Totusi, ei pot fi dificili si intensi in relatiile lor sentimentale deoarece, de obicei, ei trebuie sa joace rolul dominant. Incercarile serioase de impotrivire la aceasta pozitie se finalizeaza cu o infrangere sau o despartire. Sa invete sa ofere tandrete, blandete si dragoste neconditionata unui partener este o mare provocare pentru nativii zilei de 26 decembrie.

SFATURI: Fii deschis si mentine-ti flexibilitatea. Nu te teme sa recunosti ca ai gresit. Nu cere fidelitate absoluta - o astfel de atitudine starneste doar resentimente. Adu-ti aminte de familie si colegi. Nu-ti mai impovara inima.

PUNCTE FORTE:
Atent
Perseverent
Metodic

PUNCTE SLABE:
Inflexibil
Dominant
Autoritar

27 Decembrie - Ziua contribuabilului istet

Nativii zilei de 27 decembrie sunt orientati spre munca in cel mai inalt sens al cuvantului. Ei sunt preocupati de dorintele si nevoile familiei, prietenilor si comunitatii. Adesea poseda aptitudini tehnice, stiu cum sa beneficieze de talentele lor si, desi au tendinta de a fi idealisti, isi tempereaza acest idealism aducandu-si contributia efectiva in viata din jurul lor.

Nativii zilei de 27 decembrie iubesc umorul inspirat si sunt in general prietenosi. Totusi, ei au o latura intunecata la care doar cateva persoane apropiate lor pot avea acces. Profunzimea lor emotionala cauzeaza perceperea intensa a respingerilor si insultelor si sunt capabili sa sufere in liniste pentru multi ani, interiorizandu-si frustrarile. Ei ar trebui sa se exprime mai mult si sa fie mai reactionari si impulsivi atunci cand este cazul.

Nativii zilei de 27 decembrie pastreaza in general o stricta delimitare intre viata publica si cea privata. Sunt extrem de capabili sa lase totul in urma la locul de munca cand pleaca acasa. Ei manifesta o stare de spirit cu totul diferita. Este in egala masura adevarat ca nativii care sunt patroni sau lucreaza acasa pretuiesc foarte mult viata lor privata si in general nu sunt genul care sa-i neglijeze pe cei apropiati.

Una dintre cele mai mari probleme pe care o infrunta nativii zilei de 27 decembrie este aceea de a fi altruisti. Ei pot gresi uneori si pot renunta sa se apere. Indivizii mult mai evoluati ai acestei zile sunt mult mai puternici in stabilirea limitelor ce ii protejeaza. Ei invata sa nu nutreasca niciodata resentimente. Nativii mai putin evoluati se invinuiesc pe ei insisi si sufera de depresii si de auto-compatimire.

In principiu, deoarece toti cei nascuti pe 27 decembrie manifesta o anumita doza de nobilism si se mandresc cu un comportament etic correct, asemenea sentimente negative de indoiala si vinovatie pot starni cele mai profunde stari ale personalitatii lor. Sa invete cum sa se descurce cu negativismul atat din exterior, cat si din interior este crucial pentru dezvoltarea lor spirituala si personala.

Deoarece sunt in general recunoscuti de catre ceilalti ca persoane altruiste sau darnice, nativii zilei de 27 decembrie pot uneori sa ii supere pe ceilalti cand aleg sa isi urmeze propriul drum. Cei nascuti astazi ar trebui sa insiste fara doar si poate pe independenta lor, sa-si rezerve dreptul de a fi sinceri si sa isi expuna parerile diferite, daca doresc.

Credinta este un element important in vietile nativilor zilei de 27 decembrie. Adesea, ei au nevoie de un sistem religios si spiritual propriu care da semnificatie vietilor lor. O asemenea credinta face ca nativii zilei de astazi sa fie mult mai ingaduitori cu ceilalti. Totusi, nativii zilei de 27 decembrie trebuie sa stabileasca un echilibru in personalitatile lor. Prin acesta ei isi mentin modul lor agreabil de a actiona fara a-si permite sa se impuna.

SFATURI: Lupta contra tendintelor tale depresive. Ramai deschis si vibrant. Nu permite nimanui sa iti alunge optimismul si vigoarea. Pazeste-ti gandurile si sentimentele pozitive. Continua sa oferi, dar uneori cere si ceva in schimb. Recunoaste-ti propria valoare.

PUNCTE FORTE:
Darnic
Nobil
Devotat

PUNCTE SLABE:
Rusinos
Nesigur
Suprimat

28 Decembrie - Ziua sofisticatului simplu

Persoanele nascute pe 28 decembrie sunt capabile sa angajeze o energie directa, solida in eforturile pe care le intreprind si vor face acest lucru intr-o maniera eleganta. Aceasta complexitate este bazata pe o asigurare absoluta a ceea ce sunt si ceea ce pot realiza.

Adesea ei sunt capabili sa construiasca un mediu al copilariei care, chiar daca nu este interesant, le confera stabilitatea de care au nevoie pentru a-si intemeia o cariera si eventual pentru a-si crea unitate in propria familie. Intr-adevar, cei nascuti astazi isi uita rareori radacinile sau fac un efort pentru a le acoperi.

Nativii zilei de 28 decembrie sunt muncitori impatimiti. Seriosi in ceea ce fac, ei refuza sa fie abatuti din drum de atitudini frivole. Desi le place sa se distreze, ei stiu cand sa traga linie (de obicei, in punctul in care activitatea lor profesionala incepe sa aiba de suferit).

Nativii zilei de 28 decembrie au energie din abundenta, dar de obicei trebuie sa o concentreze intr-o singura directie pentru un maximum de eficienta. Ei sufera, in cadrul muncii, daca trebuie sa se ocupe de lucruri marunte si vor incerca sa preia cat mai multe proiecte. Trebuie sa se fereasca in special sa nu fie prea indrazneti.

Un alt punct slab al nativilor zilei de 28 decembrie este incapacitatea de a se confrunta cu probleme serioase. Deoarece isi vad vietile in termeni clar definiti si simt ca sunt pregatiti pentru orice eventualitati, ei pot deveni tulburati si nefericiti cand opozitia repetata si neasteptata apare in planul vietilor lor.

In cazul rivalilor, competitorilor sau dusmanilor aprigi, cei nascuti pe 28 decembrie nu se gandesc suficient la motivatiile oponentilor lor, concentrandu-se pe activitatea lor proprie. Astfel, ei le exclud pe toate celelalte.

Cei nascuti astazi trebuie sa fie extrem de precauti cu impresia ca ei stiu totul mult mai bine si au raspuns la toate. Sa invete sa permita celorlalti sa se remarce, demonstrand un real interes in conceptiile si opiniile celorlalti, este crucial pentru a fi placuti. Capacitatea de a arata ca au nevoie de ajutor si solicitarea lui ocazionala in termeni simpli permit celorlalti sa se apropie mai mult de ei.

Astfel, mare parte din ceea ce asigura succesul in carierele nativilor zilei de 28 decembrie poate actiona impotriva lor in viata personala. Multi oameni vor fi atrasi de calitatile lor stabile si competente, dar pentru motive gresite, iar cei nascuti astazi pot sfarsi prin a avea parteneri care fie ii admira, fie ii invidieaza si le seaca toate energiile. Asadar, nativii care gasesc un partener cu care se pot alia la un nivel egal sunt binecuvantati.

Nativilor zilei de 28 decembrie le place sa fie apreciati si pot suferi profund daca aptitudinile lor trec neobservate. Sa invete sa impartaseasca experientele comune, sa stabileasca prietenii solide si sa se coboare de pe piedestal renuntand la ideile neobisnuite despre ei insisi, toate acestea pot contribui la crearea sentimentului de fericire si iubire.

SFATURI: Evita sa oscilezi intre veneratie si superioritate. Tinde sa interactionezi la un nivel egal. Fa-ti timp sa te explici si sa fii convingator. Asculta obiectiile si fa ceva in acest sens.

PUNCTE FORTE:
Increzator
Sofisticat
Dependent

PUNCTE SLABE:
Arogant
Distant
Singuratic

29 Decembrie - Ziua superioritatii

Persoanele nascute pe 29 decembrie sunt adesea destinate sa joace un rol de conducere in viata. Chiar daca doresc sau nu sa fie sefi, ei sunt alesi de soarta sa ocupe pozitii de raspundere. Nativii care sunt potriviti pentru roluri de conducatori pot opera in posturi executive an de an intr-o maniera constanta.

Cei care nu au astfel de veleitati pot gasi intr-o buna zi postul ocupat si pot fi abandonati intr-un mod lipsit de curtoazie. Trebuie accentuat faptul ca nativii zilei de 29 decembrie nu sunt ambitiosi in general, dar au un talent de a fi in locul potrivit, la momemtul potrivit. Problema pe care ei o au de obicei intervine atunci cand doresc sa accepte oportunitatile oferite.

Pentru a face asemenea alegeri, va trebui sa isi dedice timp pentru a se intelege mai bine pe ei insisi si pentru a-si evalua mult mai realist adevaratele talente si abilitati. Anumiti nativi ai zilei de 29 decembrie se pot simti mult mai comfortabil atunci cand joaca un rol de sustinator in viata, insa, atunci cand sunt in preajma unei surse de putere.

Asemenea nativi ai zilei au abilitatea de a se potrivi in munca si activitatile sociale si actioneaza corect din punct de vedere politic. Este crucial ca ei sa cultive tactul si diplomatia. Totusi, asemenea calitati nu vin de la sine in cazul celor nascuti in aceasta zi. In plus, nativii zilei de 29 decembrie trebuie sa se fereasca sa nu atraga suspiciunile celorlalti prin comportamente inadecvate, pe care ei nu le-au abordat niciodata.

Vulnerabilitatea lor in acest domeniu poate deriva din propria greseala sau chiar aroganta. Cei nascuti in aceasta zi trebuie sa fie siguri de motivele lor inainte de a actiona si sa nu permita respectivelor actiuni sa le directioneze cursul. Nativii zilei de 29 decembrie nu simtul umorului prea bine dezvoltat si de aceea nu este intotdeauna remarcat sau apreciat.

Ei pot lasa impresia de a fi exagerat de seriosi, dar de fapt sunt ironici. Cand cei nascuti astazi aleg sa-si exercite talentul lor de comunicare, ei pot subjuga auditoriul, fie ca este vorba de familie, prieteni sau un grup mai vast de ascultatori.

Este posibil ca prezenta lor fizica sau sonoritatea vocii lor sa fie factorul care atrage atentia asupra lor. Multi dintre cei nascuti in aceasta zi au o agresivitate suprimata, dar cu potential de manifestare care ii face pe ceilalti sa sesizeze un amestec de frica si fascinatie.

Cea mai mare provocare a nativilor zilei de 29 decembrie este pur si simplu sa traiasca in conformitate cu pozitia de superioritate din cadrul familiei lor, cercului social si domeniului lor de activitate. Totusi, ei trebuie sa evite sa se inchida in notiuni fixe referitoare la cum ar putea sa functioneze in asemenea roluri. Niciodata nu vor exclude posibilitatea de a putea, intr-o buna zi, sa isi doreasca sa renunte la responsabilitate.

SFATURI: Ai curajul sa conduci, dar in acelasi timp recunoaste-ti greselile. Renunta cand este cazul si apoi ia-o de la capat daca este necesar. Profita de oportunitatile care ti-au fost oferite in conformitate cu potentialul tau.

PUNCTE FORTE:
Interesant
Comunicativ
Autoritar

PUNCTE SLABE:
Inconstient
Neatent
Lipsit de diplomatie

30 Decembrie - Ziua autoritatii laconice

Nativii zilei de 30 decembrie isi pot impune punctul de vedere doar prin cateva cuvinte. Adepti ai stabilirii traditiilor si metodelor, ei se vor increde doar in ceea ce este adevarat si incercat deja. Persoane extrem de valoroase in conducerea unei afaceri sau organizatii, ei detesta insuficienta si risipa de orice fel.

De asemenea, nativii zilei de 30 decembrie recunosc repede greselile din sistem si metodele de lucru si sunt adepti ai eliminarii acestora, sau cel putin a diminuarii lor. Acest lucru nu inseamna ca nativii zilei de 30 decembrie sunt in mod deosebit niste indivizi incordati care au probleme cu relaxarea. Din contra, putini pot savura o masa buna sau o seara distractiva cu prieteni mai mult decat cei nascuti astazi.

Aceasta se datoreaza faptului ca ei experimenteaza foarte multe la serviciu, iar cand vin acasa se exprima in mod liber. Nativii zilei de 30 decembrie sunt gratiosi si generosi, dar nu te opune dreptului lor de a conduce! Intr-adevar, majoritatea nativilor zilei de 30 decembrie trebuie sa fie sefii - nu exista o alta cale.

Ei trebuie, totusi, sa se fereasca sa adopte o atitudine de atotstiutori si sa adere dogmatic la principii fixe care pot starni antagonism. Surprinzator este faptul ca multi dintre nativii zilei de 30 decembrie au probleme serioase cu autoritatea, nu pentru ca sunt rebeli in sine, ci mai degraba pentru ca ii vor gasi pe cei incompetenti si ineficienti.

Ei incep adesea sa gandeasca care ar fi cea mai buna modaliatate de a conduce spectacolulul ei insisi. Un punct esential in ceea ce ii priveste pe nativii zilei de 30 decembrie este ca ei gandesc constructiv si pe termen lung, in termeni altruisti. Pentru ei nu este importanta puterea, dominarea, ci lucrul facut cat mai bine cu putinta.

Persoanele nascute pe 30 decembrie urasc dezordinea si haosul. Adesea acest lucru duce la adoptarea unei existente mult mai spartane. Ei au tendinta sa isi adune posesiunile in alta camera si sa incuie usa. Deoarece nu sunt exagerat de meticulosi, ei pot alege sa isi limiteze acumularile de bunuri si astfel sa creeze mai putin deranj. Altii ar putea considera ca sunt foarte incordati atunci cand vine vorba de bani.

Cel mai adesea nu este cazul deoarece nativii zilei de 30 decembrie stiu cum sa cheltuiasca cand vor sau au nevoie de acest lucru, chiar daca inseamna sa ajunga fara bani. Totusi, economia lor innascuta, de obicei ii retine din a cheltui bani si duce la alegerea celei mai bune afaceri cu putina.

Frustrarile si grija ii pot tine pe nativii zilei de 30 decembrie treji toata noaptea. Situatiile suparatoare nu prea se potrivesc cu personalitatile lor de obicei taciturne. Ceea ce li se potriveste cel mai bine este abordarea si rezolvarea unei situatii in felul lor propriu.

Din nefericire, cand se afla in situatii dificile cauzate de ignoranta sau amatorismul celorlalti (asa cum o percep ei), cei nascuti astazi pot deveni extrem de agitati. Pentru a nu-si cheltui pretioasa energie, nativii zilei de 30 decembrie trebuie sa invete sa accepte ceea ce nu pot schimba. De asemenea, ei trebuie sa-si directioneze gandurile pre chestinuni mai constructive.

SFATURI: Evita sa fii distant si rezerva timp sa dai explicatii. Fii atent sa nu starnesti resentimente prin intermediul unui sistem rigid de reguli si credinte. Incearca sa lasi trecutul in urma si invata sa ierti. Fiind mult mai ingaduitor vei elimina multe probleme.

PUNCTE FORTE:
Extrem de capabil
Pragmatic
Realist

PUNCTE SLABE:
Autoritar
Ipocrit
Inchis

31 Decembrie - Ziua promotiei estetice

Persoanele nascute pe data de 31 decembrie sunt atrasi de diverse tipuri de experiente estetice. In carierele lor, adesea lucreaza pentru a promova frumsetea si armonia intr-o forma sau alta. Intr-adevar, multi dintre cei nascuti pe 31 decembrie afiseaza un fel de veneratie pentru literatura, arta sau muzica.

Dar cum crearea frumosului implica in primul rand scaparea de uratenie, cei nascuti astazi pot de asemenea sa fie preocupati cu localizarea, expunerea elementelor suparatoare ale lumii din jurul lor. Nativii zilei de 31 decembrie trebuie sa se fereasca sa dicteze referitor la ceea ce considera ei ca nu este frumos.

Ei vor simti nevoia sa le fie amintit ca opiniile lor, indiferent cat de studiate sunt, sunt pur si simplu pe gustul altei persoane. Insa, multi dintre nativii zilei de 31 decembrie au absoluta nevoie de aceste aprecieri si posibil stiu foarte bine cum pot satisface aceste nevoi. Ei sunt de obicei pragmatici, la zi cu toate si nu se lasa usor in fata atitudinilor reactionare si sentimentale.

Este posibil ca cei nascuti astazi sa fie in cea mai buna forma atunci cand incep misiunea de a promova frumusetea si de a eradica uratenia. Toate lucrurile urate sunt considerate un afront personal adus lor. Nativii zilei de 31 decembrie nu se pot ocupa foarte mult de propria lor aparitie si de imaginea pe care o proiecteaza celorlalti. In consecinta, ei sunt de obicei sic, bine imbracati si ofera cele mai bune mancaruri cand se gasesc in ocazii sociale si de afaceri.

Ei sunt mai putin narcisiti si superficiali si mai mult practici. Inteleg ca prima impresie conteaza si ca nu intotdeauna au o a doua sansa. Armonia, stabilitatea si frumusetea sunt ideile principale la care nativii zilei de 31 decembrie aspira in vietile lor personale si de familie. Rareori ei cauzeaza probleme cand lucrurile merg bine.

Cunoasterea de sine este insotita de un talent special de a-si satisface nevoile personale fara sa starneasca prea mult opozitia celorlalti. Ei stiu foarte bine ceea ce pot si ceea ce nu pot face. Deoarece rareori preiau o lucrare pe care sunt incapabili sa o termine, ei reusesc adesea in eforturile lor. Obiectivele lor pot fi modeste, dar sunt tangibile.

Nativii mai putin evoluati trebuie sa se fereasca sa fie luati de val de rabufnirile lor de cruciati si sa starneasca antagonism, energie negativa si inevitabil esecuri. Ei trebuie sa invete sa isi vada de treaba lor intr-o maniera linistita, modesta si sa realizeze aceleasi rezultate cu mai putin scandal. De obicei afiseaza emotii puternice care sunt de cele mai multe ori in defavoarea lor. Majoritatea celor nascuti astazi sunt constienti de acest lucru.

Nativii zilei de 31 decembrie stiu ce latura a feliei de paine este unsa cu unt. Ei ar prefera sa nu fie nevoiti sa sara calul, dar daca vor fi fortati sa-si faca cunoscuta parerea, ii vor surprinde pe ceilalti cu pareri ce pot fi neapreciate. Intr-adevar, succesul depinde adesea de abilitatea lor de a-si crea un echilibru intre idealism si pragmatism.

SFATURI: Permite-le celorlalti sa aiba propriile gusturi si opinii. Atitudinea de cruciat poate sa ii deranjeze pe oameni. Incearca sa dai sfaturi doar atunci cand iti sunt cerute, astfel eviti confruntarile. Fii pregatit sa pastrezi armonia prin compromisuri.

PUNCTE FORTE:
Recunoscator
Cu bun gust
Idealist

PUNCTE SLABE:
Atotstiutor
Incapatant
Rigid

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
Abonare newsletter
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii • 0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficului. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.