#reclama0#

Nonverbal: Descifrează mesajul ascuns al celor mai des întâlnite 5 gesturi

#reclama10#
07.IANUARIE.2019
Nonverbal: Descifrează mesajul ascuns al celor mai des întâlnite 5 gesturi

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

Gesturile trădează! Gesturile involuntare care ne ajută să înțelegem mult mai bine stările celor din jur. Limbajul trupului reprezintă aproximativ 90% din
#reclama1#

comunicare, spun specialiștii. Astfel, ar trebui să fim mult mai atenți la gesturi și mimică decât la cuvinte. Acestea sunt involuntare și dacă învățăm să descifrăm limbajul nonverbal, vom înțelege mult mai bine ce ne transmit și ce își doresc cei din jurul nostru. 1. Mâinile încrucișate în dreptul pieptului indică o atitudine defensivă, dezacordul cu ceea ce aude și închidere.

Atenție și la situația contextuală – e posibil ca persoanei să îi fie frig sau să aibă o durere abdominală.

2. Rosul unghiilor arată o stare de nervozitate intensă, insecuritate și neîncredere în forțele proprii. Această stare este transpusă în gesturi și când persoana își mângâie ușor unul dintre degete (în copilărie, avea nevoie să ne mângâie cineva când eram agitați).

#reclama7#

3. Mâna pe obraz poate avea diverse semnificații, în funcție de modul în care este amplasată. Dacă pare că sprijină capul e semn că persoana respectivă se plictisește. Pe de altă parte, dacă sprijină bărbia (și chiar o mângâie), iar privirea este intensă, înseamnă interes și o evaluare a informațiilor primite.

4. Atingerea discretă a nasului este similară cu momentul în care copilul își acoperă gură pentru că a spus o minciună. Diferența este că vorbim de un adult care și-a rafinat gesturile.

#reclama3#

5. Încrucișarea gleznelor sau statul picior peste picior arată nervozitate, închidere și dezacord în discuție. Atenție, unele femei au obiceiul să stea așa dintr-o cutumă socială, mai ales când sunt îmbrăcate în fustă/rochie.

Este indicat ca orice gest să nu fie evaluat separat, ci privit ca parte dintr-un întreg ce cuprinde și alte gesturi, tonalitatea vocii, limbajul verbal, dar și mediul extern.

#reclama12#
#reclama2#
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.