Competiția în bucătărie: de ce sunt atât de puţine femei-chef

15.MAI.2019
Competiția în bucătărie: de ce sunt atât de puţine femei-chef

Categorie: Cupluri Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:unsplash.com

"Locul femeii este în bucătărie", a spus Aeschylus în 467 Înainte de Hristos. Sunteți de acord? Credeți că femeile sunt cele care ar trebui să gătească

mereu? O întrebare discutabilă, al cărei răspuns s-a schimbat de-a lungul deceniilor și secolelor. Se pare că nu există un răspuns clar, iar întrebarea trebuie analizată din mai multe unghiuri.

Dacă până nu de mult gătitul era exclusiv apanajul femeilor, iată că statisticile arată contrariul. Acestea sugerează că numărul bărbaților care se orientează spre rolul de bucătar-șef este mai mare decât cel al femeilor.

Dar care sunt mai buni, până la urmă? Bărbații sau femeile?

Nouă din zece oameni ar spune că bărbații gătesc mai bine. Iată și motivele:

Pentru femei, această meserie pare mai degrabă dură, decât creativă. Se pare că, în prezent, unele dintre cele care ştiu să gătească preferă s-o facă ocazional, pentru oameni speciali, chiar dacă au demonstrat că au toate calitățile necesare ca să facă performanță.

Bărbații, pe de altă parte, privesc gătitul ca pe o activitate creativă, îmbrățișându-l cu drag. Ei suportă mai bine condițiile grele la locul de muncă și dau randament mai bun. Un motiv, poate, pentru care bărbații sunt și bucătari renumiți.

De ce sunt atât de puţine femei-chef

Există o adevărată dezbatere legată de numărul mic de femei - chef. De ce sunt mai mulți chefi bărbați, decât femei?

Pentru că sunt mai puține femei care îmbrățișează această meserie, o spun statisticile. Însă asta nu înseamnă că femeile ar fi mai puțin talentate. Bucătăria este o meserie extrem de dură și extrem de solicitantă fizic. Multe operaţiuni necesită forţă şi o capacitate crescută de rezistenţă.

Bucătăria este foarte grea din punct de vedere fizic, devenind, cu timpul, o meserie pe care o fac cu precădere bărbaţii. Dincolo de farfuria frumos aranjată pe masă, sunt zilnic ore de muncă titanică, care se prelungesc de multe ori până târziu în noapte.

E o chestiune de biologie, ar spune unii, în ceea ce privește femeile și locul lor în restaurante.

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.