Bucătăria

În feng shui bucătăria este încăperea mobilată adecvat pentru preparat mâncarea într-o casă particulară.

Principiile și regulile feng shui pentru casă ne ajută în amenajarea interioară a bucătăriei, astfel încât să atragem energia pozitivă care îmbunătățește sănătatea, relațiile, situația financiară și să ne protejăm de energia negativă care predispune la boli, ghinion, suferință.

În Feng Shui, de calitatea energiei preparatelor culinare pe care le mâncăm zilnic depinde sănătatea și succesul în viață.

Tabuuri în Bucătăria Feng Shui
Tablourile cu păsări și animale sunt interzise în bucătărie, deoarece focul de la aragaz nu face bine spiritului lor și putem să ne facem karmă negativă, rănindu-le în mod subtil, chiar și fără să vrem.
Nu se ține chiuveta sau frigiderul față în față cu argazul, cuptorul, deoarece elementele foc și apă vor intra în conflict și vor crea energie negativă care atrage dispute, predispune la agresivitate.

Plita nu trebuie să fie la lângă chiuvetă ci macar la 60 cm distanță de aceasta, pentru ca mâncarea să fie ușor digerabilă, să nu provoace balonare (elementul apă de la chiuvetă poate stinge în mod simbolic elementul foc din mâncarea gătită, de care avem nevoie pentru o bună digestie).
Nu se gătește cu spatele la ușă, iar oglinzile care reflectă plita atrag ghinion, necazuri, deoarece dublează energia focului care este greu de ținut sub control.

Poziția bucătăriei pe schița locuinței
Ca regulă generală, bucătăria nu se pozitionează în centrul casei, deoarece centrul casei guvernează norocul locatarilor și nu trebuie perturbat.
Nu trebuie să avem bucătăria sub casa scărilor, la demisol, sub o baie situată la etaj.
Bucătăria nu trebuie să împartă un perete cu dormitorul matrimonial și este de evitat amplasarea bucătăriei față în față cu ușa principală, pentru a nu scădea șansele de reușită.
Nu se amenajează bucătăria lângă ușa principală, poziția ideală pentru aceasta este într-o laterală a casei.
Bucătăria nu se proiectează în sectorul zodiei chinezești din care fac parte membrii familiei.

Zodia chinezească Sectorul zodiei
Șobolan Nord
Bivol, Tigru Nord-est
Iepure Est
Dragon, Șarpe Sud-est
Cal Sud
Capră, Maimuță Sud-vest
Cocoș Vest
Câine, Mistreț Nord-vest

Sunt interzise bucătăriile în sectorul de Nord-vest, deoarece atrag energie negativă pentru tatăl familiei, liderii din casă.

Culorile și iluminatul din bucătărie

bucataria-bun-feng-shui

Sursa foto: diy.com

Culorile alese pentru pereții și mobilierul din bucătărie au un impact major asupra stării de sănătate a membrilor familiei, deoarece fiecare culoare are o anumită vibrație, transmite un anumit tip de energie.
Pentru bucătărie se aleg culori pastelate, se evită pe cât posibil culoarea roșie și neagră. 

Bucătăria situată în sectorul de: Culori favorabile
Sud, Sud-Est, Est verde, bej, maron
Sud-Vest, Nord-Est crem, ocru, cărămiziu
Nord, Est, Sud-Est bleu, combinația negru cu verde
Est, Sud-Est turcoaz, verde, maron
Vest, Nord combinația alb cu albastru, alb cu gri
Nord-Vest ESTE
INTERZISĂ BUCĂTĂRIA

Bucătăria trebuie să beneficieze de iluminat natural, deci trebuie să aibă un geam, iar iluminatul artificial poate fi asigurat de plafoniere, nu de candelabre, pentru a nu atrage un exces de energie yang, care sporește prea mult energia elementului foc și poate genera probleme digestive, tranzit intestinal accelerat.

Aragazul, plita de gătit în Feng Shui
Există reguli feng shui pentru amplasarea aragazului, ușor de aplicat, care ne asigură armonia și echilibrul în viața de familie și relațiile sociale. Practica Feng Shui demonstrează că dacă sunt aplicate corect principiile Feng Shui, rezultatele bune apar după 3 luni, uneori și mai rapid.

Aragazul nu se așază sub casa scărilor, sub o toaleta de la etajul superior, lângă coșul de gunoi, în sectorul de Nord-vest sau de Sud-est, pentru a nu afecta norocul pe plan familial și financiar.
Aduc un bun feng shui în bucătărie plitele electrice încorporate în blatul de lucru.

Remedii feng shui potrivite în bucătărie
În bucătărie nu se pun remedii feng shui, cu excepția unei statuete cu dragon, așezată lângă robinetul de apă de la chiuvetă, pentru a încărca apa cu energia succesului.

Direcția cuptorului
Ușa de la cuptor trebuie să se deschidă spre una din cele patru direcţii bune ale mamei sau tatălui familiei, conform cu numărul KUA personal.

De exemplu, dacă mama familiei are Kua 7, direcțiile sale favorabile sunt NV, NE, V și SV, iar spre una din aceste direcții trebuie să se deschidă ușa cuptorului. În acest fel, mâncarea va primi energie pozitivă care va atrage sănătate și prosperitate în casă.

Pentru a determina direcțiile favorabile din dormitor, în știința feng shui folosim busola, nu ne orientăm după cum răsare soarele sau după poziția ușii de la cameră.

Sursa foto: decoholic.org

Pe același subiect

ZODIACOOL este cel mai complex site din România care reunește horoscop, zodii, astrologie, numerologie, feng shui și vise

Rețele Sociale

Mod de plată

Visa Mastercard

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.