Bucătăria

Bucătăria: locul unde preparăm, consumăm mâncare, pentru a ne reîncărca bateriile, a face față activităților zilnice

Sănătatea, reușita în viață, prosperitatea sunt influențate de energia care predomină în bucătărie, deoarece aceasta se impregnează în mâncare și apoi ne afectează corpul fizic, gândurile, emoțiile. În feng shui bucătăria este considerată "inima casei", deoarece aici se întrunește des familia.

REGULI FENG SHUI PENTRU AMENAJĂRI BUCĂTĂRIE

Pentru ca mâncarea să aibă o energie pozitivă, favorabilă sănătății este bine să ținem cont de reguli feng shui pentru amenajarea bucătăriei, care se referă la mobila, poziția pentru aragaz și cuptor, pardoseală, plante, culori, tablouri, remedii feng shui.

Loading...

MOBILA pentru Bucătărie

Modul în care aranjăm mobila în bucătărie afectează curgerea energiei Qi, calitatea mâncării pe care o consumăm și implicit, sănătatea. De aceea amenajarea bucătăriei în stil feng shui pune accentul pe amplificarea energiei pozitive și blocarea energiei negative.

Fie că este vorba despre bucătăria modernă, bucătăria clasică, bucătăria open space, de regulă în această cameră avem dulapuri de bucătărie, blat de bucatărie, masă, scaune, plită sau aragaz, cuptor, frigider, chiuvetă, electrocasnice.

În feng shui este important să alegem mobilă de bucătărie cu uși, deoarece rafturile deschise se comportă ca niște cuțite, crează curenți de energie negativă. Mobilierul nu trebuie să fie defect, rupt, să nu scârție la balamale, pentru a nu genera energie negativă.

MASA de dining

Bucataria este legată de locul amenajat pentru servirea mesei, iar masa de dining sau masa de bucătărie va fi mereu locul unde se crează momente frumoase în familie, de aceea ea trebuie aleasă cu grijă, după anumite reguli feng shui.

Masa de bucătărie poate fi extensibilă, pliabilă sau fixă, dar în feng shui important este ca aceasta să fie stabilă. Mesele de formă pătrată și dreptunghiulară atrag energia stabilității și a dezvoltării. Însă în feng shui cele mai favorabile sunt mesele de formă rotundă și ovală, deoarece nu au colțuri ascuțite, nu emit energie negativă în bucătărie.

SCAUNE Bucătărie

Numărul de scaune din jurul mesei trebuie să fie par, pentru a atrage energia armoniei, iar scaunele nu trebuie să aibă modele cu X-uri și să nu fie instabile. Confortul pe care îl oferă scaunele de bucătărie este esențial în feng shui, cu cât suntem mai relaxați atunci când mâncăm, cu atât mai mult ne evităm problemele digestive și ne menținem mai ușor starea de sănătate.

CUPTOR pentru Bucătărie

În feng shui, cea mai importantă piesă din bucătărie este cuptorul, deoarece mâncarea gătită va absorbi energie dinspre direcția spre care se deschide ușa acestuia. De aceea este important ca ușa de la cuptor să se deschidă spre o direcție cu energie pozitivă pentru capul familiei, respectiv pentru persoana care aduce cei mai mulți bani în casă.

Direcția cu energie bună se determină prin calcul număr KUA personal și prin măsurători precise cu busola.

OGLINDA pentru Bucătărie

În feng shui, oglinda este un obiect cu energie yin, pasivă, iar mâncarea trebuie să fie încărcată cu energie yang, activă, pentru a ne susține viața, a ne menține sănătatea. Prin urmare, dacă în timp ce preparăm mâncarea, aceasta se reflectă într-o oglindă, sănătatea va avea de suferit din pricina unui exces de energie yin, o veritabilă cauză a bolilor.

CULORI pentru bucătărie

Când vine vorba de alegerea culorilor pentru zugrăvit pereții sau pentru mobilierul din bucatarie, în feng shui trebuie să ținem cont de energia pe care acestea o emit și de efectul lor psihologic. Combinațiile de culori din bucătărie trebuie să emită o energie pozitivă, care crează o atmosferă veselă. Astfel, în amenajarea feng shui a bucătăriei se recomandă o paletă de culori deschise: ivory, crem, alb, bej, portocaliu, verde, turcoaz, violet.

Nu trebuie ignorat nici efectul psihologic al culorilor: negru predispune la depresie, iar roșu aprins la nervozitate, de aceea aceste culori se folosesc cu precauție în bucătărie, doar pentru a crea accente de culoare cu efect visual.

Combinațiile de culori recomandate pentru bucatarie, se stabilesc în feng shui în funcție de zona pe care o ocupă bucătăria în casă față de punctele cardinale:

Bucătăria situată în sectorul de: Culori favorabile
Sud, Sud-Est, Est verde, bej, maron
Sud-Vest, Nord-Est crem, ocru, cărămiziu
Nord, Est, Sud-Est bleu, combinația negru cu verde
Est, Sud-Est turcoaz, verde, maron
Vest, Nord combinația alb cu albastru, alb cu gri
Nord-Vest alb, ivory; însă ar fi de preferat să nu
avem bucătăria în această zonă

bucataria-bun-feng-shui

Sursa foto: diy.com

PLANTE Bucătărie

Plantele decorative înfrumusețează geamul, iar în feng shui sunt un indicator al energiei pozitive din bucătărie, care le face să crească viguroase și sănătoase.
Câteva plante potrivite pentru bucătărie: lămâiul, plante aromatice (busuioc, rozmarin, mentă, lămâiță , cimbru, salvia etc), violeta de Parma, begonia, feriga, mușcate.

Greșeli în amenajarea bucătăriei

Chiuveta nu se amplasează vis-a-vis sau lângă cuptor. Chiuveta este un obiect cu energie yin, reprezintă elementul apă, pe când pentru aragaz și cuptor de bucătărie avem energie yang și sunt comparate cu elementul foc. În feng shui-ul celor 5 elemente, apa stinge focul și crează o energie negativă care predispune la ceartă, accidente, necaz, ghinion. În plus, o astfel de aranjare va face ca mâncarea să nu mai conțină energia elementului foc, ceea ce duce la probleme digestive, probleme cu circulația sângelui.

Cuptorul și aragazul nu trebuie puse sub o toaletă de la etaj, sub scări și nici la demisol, pentru a nu atrage energie negativă asupra preparatelor culinare. Mobilierul din bucătărie nu trebuie să aibă model cu X-uri.

Bucătăria nu se proiectează în sectorul guvernat de zodia chinezeacă în care sunt membrii familiei:

Zodia chinezească Sectorul zodiei
Șobolan Nord
Bivol, Tigru Nord-est
Iepure Est
Dragon, Șarpe Sud-est
Cal Sud
Capră, Maimuță Sud-vest
Cocoș Vest
Câine, Mistreț Nord-vest

Sursa foto: simplykitchensuk.com

loading...

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Persoana care are KUA 7 pare vulnerabilă la prima vedere, dar în sinea ei este la fel de
Șobolanul este un lider prin definiție, are talentul de a face strategii pentru a-și atinge
Horoscop 2019: VĂRSĂTOR SĂNĂTATE: asemenea celorlalte semne de aer, o să vă confruntați cu

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.