Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Nu te certa cu nimeni și evită călătoriile în această sfântă zi

Nu te certa cu nimeni și evită călătoriile în această sfântă zi

Prima mare sărbătoare a lunii Gustar este Schimbarea la Față, proslăvită de credincioşi în fiecare an pe 6 August. Iată ce trebuie să faci și ce ar fi bine să eviți!

Schimbarea la Față este o zi cu mare însemnătate pentru credincioși, de care sunt legate multe superstiții și tradiții. Nu se lucrează, ci se petrece în pace, rugăciune și liniște. Dimineața, credincioşii merg la biserică, pentru a participa la slujbă, aducând poame din noua recoltă spre a fi binecuvântate și apoi împărțite celor din jur.

Se spune că din această zi, poamele, mai ales prunele și strugurii, încep să fie pline de savoare. De aici și zicala „boabă nouă în gură veche”.

O altă superstiție zice că nimeni nu ar trebui să se implice în certuri de Schimbarea la Față, iar cei care nu ascultă vor fi „ocărâți” tot anul. De altfel, sărbătoarea este numită popular Obrejenie sau Pobrejenie, verbul „a probozi” însemnând „a mustra”.

Viziteaza magazinul online

Există credința că fetele nu ar trebui să își spele sau să își pieptene părul în această zi, pentru că nu le mai crește.
Totodată, Schimbarea la Față nu aduce doar gustul fructelor, ci și modificarea temperaturilor, natura pregătindu-se de un alt anotimp – frunzele încep să se usuce, păsările pornesc spre țări mai calde, apa se răcește.

De aici vine și superstiția din bătrâni că de pe 6 August scăldatul nu mai este permis. Chiar dacă păsările își încep lungul drum spre alte zone ale lumii, pentru oameni nu sunt indicate călătoriile de Schimbarea la Față, deoarece se spune că riscă să se rătăcească.

Vă dorim o zi petrecută în armonie!

© Copyright 2016 - 2022 Zodiacool SRL • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii