Aplica

Papadia si pelinul- legendele plantelor medicinale ce apar primavara

Papadia si pelinul- legendele plantelor medicinale ce apar primavara

Sezonul plantelor de leac este aproape! Știi care sunt plantele care se culeg primăvara și care le sunt poveștile? Descoperă poveștile păpădiei și a pelinului.

Natura ne oferă unele dintre cele mai bune ajutoare pentru sănătate/frumusețe. De-a lungul timpului, s-au creionat povești minunate despre unele dintre leacurile naturii.

Păpădia – remediu pentru afecțiunile cardiace.

Se spune că la începuturile lumii, Dumnezeu a invitat plantele să spună cum vor să arate. Singura care nu a știu ce să răspundă a fost păpădia, așa că se tot ruga să îi vină o idee. Într-o zi, a dat cu ochii de Soare și i-a văzut frumusețea, și-a dat seama că exact așa vrea să arate – galbenă și frumoasă ca Soarele.

Câteva ore mai târziu, noaptea, a văzut Luna și și-a dorit să fie albă, rotundă și frumoasă ca ea. Apoi, văzu și stelele, pe care le-a plăcut cu toată făptura sa. Întrebată din nou cum și-ar dori să arate, păpădia iarăși nu avea un răspuns, pentru că Soarele, Luna și stelele îi plăceau la fel de mult. Atunci, Dumnezeu i-a îndeplinit toate cele 3 dorințe.

Pelinul a fost folosit din timpuri străvechi ca tămăduitor de boli, prima mențiune despre el apărând în „Ebers Papyrus”, din Egiptul Antic, anul 1550 î.Hr. Și în Grecia Antică era folosit în tratamente, dar și pentru a aroma vinul. Nu există o legendă despre această plantă, dar importanța sa îi este recunoscută printr-o sărbătoare cămpenească – Ziua Pelinului, sărbătorită pe 1 Mai (ziua de Arminden), în anumite zone din Moldova.

Atunci, au loc petreceri cu miel fript și vin roșu aromat cu pelin, deoarece se spune că ajută la schimbarea sângelui și apărarea de boli. Cercetările au arătat că plantele amare au efect catalizator asupra organismului.

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!