Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Legenda „celor doi lupi”. Tu pe care alegi să îl hrănești?

Legenda „celor doi lupi”. Tu pe care alegi să îl hrănești?

Una dintre cele mai puternice istorisiri mindfulness este „povestea celor doi lupi”. „A fost odată un bătrân indian care și-a chemat nepoții în jurul său pentru a le spune o poveste.

- Eu sunt câmpul de bătaie dintre doi lupi: unul alb şi unul negru. Lupul alb este bun, blând şi inofensiv. El trăieşte în armonie cu tot ceea ce se găseşte în jurul lui şi nu se simte atacat atunci când nimeni n-a avut această intenţie.

Lupul bun luptă doar dacă e corect să o facă şi când trebuie, pentru a se proteja pe el sau pentru a-şi apăra familia. Are grijă de toţi ceilalţi lupi din haita sa şi nu se comportă niciodată altfel decât este.

Dar în interiorul meu trăieşte şi un lup negru, iar acesta este foarte diferit. El este agitat, mânios, nemulţumit, invidios şi temător. Până şi cel mai neînsemnat lucru îl face să izbucnească într-o criză de furie.

Best seller

Se luptă cu toată lumea, tot timpul, fără niciun motiv. Nu poate gândi limpede, pentru că lăcomia de a avea mai mult, mânia şi ura îl copleşesc. Dar este o mânie inutilă, dragilor, deoarece această mânie nu va schimba nimic. El caută ceartă oriunde merge şi de aceea o găseşte cu mare uşurinţă. Nu are încredere în nimeni şi nu are prieteni adevăraţi.

Nepoții au stat tăcuți și înmărmuriți cu ochii la bunicul lor, când una dintre nepoțele l-a întrebat:

- Bunicule, care dintre lupi va câștiga?

Bunicul a zâmbit și nu a spus nimic pe moment, replicând după un timp:

Îți recomandăm

- Lupul pe care îl hrănesc cel mai des.”

Fie că ne alegem sau nu recunoaștem, cu toții avem în interiorul nostru și lupul negru, reprezentat de anxietate, furie, resentimente, gelozie. Cu siguranță, gândirea negativă are rolul ei și este normal ca și ea să existe, însă ar fi bine ca nu aceasta să predomine, ci cea pozitivă.

Avem capacitatea de a crea un echilibru în viață, învățând cum să ne gestionăm gândurile. La urma urmei, această bătălie poate fi câștigată deoarece avem puterea de a alege!

Ce se întamplă în următoarele 12 luni
Viziteaza magazinul online