Află care este „Cea mai mare ispită” și ce e bine să faci - pildă terapeutică

Află care este „Cea mai mare ispită” și ce e bine să faci - pildă terapeutică
Ispitele sunt esențiale în dezvoltarea fiecăruia dintre noi prin modul în care reacționăm la aceste provocări. Dacă ești într-un impas, adu-ți aminte

această veche și înțeleaptă povestioară:

„Un tânăr l-a întrebat pe duhovnicul său:

-Aş vrea să cunosc cât mai multe despre credinţă şi religie. Am citit multe cărţi, dar nu ştiu care sunt adevărate şi care nu. Unele spun într-un fel, celelalte altfel, eu ce să mai cred?

-Fiule, cea mai mare ispită este cea care îţi încearcă a ta credință cu tot felul de cuvinte frumos spuse, dar golite de duh și bucurie.

Ţi-ar plăcea ca cineva să-ţi dăruiască un măr tare frumos, dar când vrei să-l mănânci să vezi că înăuntru-i tot viermănos şi stricat? Ar fi mărul acela bun de ceva?

Aşa sunt şi unele cărţi: ţin mintea ocupată cu tot felul de idei, dar nu sunt hrană și pentru suflet. Citeşte cât mai mult, dar caută să fii asemenea albinelor, ce trec din floare în floare şi culeg doar nectarul, nu şi alte lucruri inutile.

Culege şi tu, la rândul tău, nectarul cărţilor, caută ce-i folositor în ele şi, de vei ştii să găseşti adevărul în cărţi, vei ştii să-l găseşti şi în viaţă.

Păgânii spun că credinţa nu este logică. Dar, de fapt, credinţa este mai presus de logică. Mintea noastră judecă după cele lumeşti şi nici pe acestea nu-i în stare să le cuprindă. Cele cereşti nu pot fi găsite astfel.

Nu căuta cu mintea ceea ce trebuie să cauţi cu sufletul, fiindcă cele ce țin de suflet numai cu sufletul le poţi afla.

Şi ţine minte: ”degeaba citeşti despre credinţă dacă nu trăieşti în credinţă!” Adu-ți aminte mereu că modul în care reacționezi este cel care te definește ca om!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.