Aplica

Legendele Copacului vieții – simbolul vindecării sufletești și a vieții veșnice

Legendele Copacului vieții – simbolul vindecării sufletești și a vieții veșnice

Literatura, religia și arta oferă un loc special copacului vieții, denumit și Arborele Cosmic sau Pomul Vieții, simbolul universal al nemuririi și vindecării spirituale.

Se știe despre copaci că ne oferă oxigenul de care avem nevoie pentru a trăi, de aici și asocierea cu viața.

În același timp, fiecare element din copacul vieții își are propria poveste, propria semnificație. Frunzele Copacului Vieții amintesc de unicitatea fiecăruia dintre noi, de faptul că suntem diferiți, așa cum nici o frunză nu este la fel cu alta. În plus, mesajul acestui element este că în ciuda tuturor diferențelor, putem trăi în pace.

Ramurile Copacului Vieții reprezintă arta, spiritualitatea, știința și orice altă formă umană de exprimare a trăirilor și sentimentelor.

Oamenii își întind brațele spre îmbrățișare asemenea crengilor din pomi, arătând nevoia de cunoaștere și dezvoltare. În același timp, ramurile simbolizează legătura cu Universul (Tatăl Soare).

Tulpina și rădăcinile Copacului Vieții semnifică locul care ne arată cine suntem, dar și puterea interioară. De asemenea, sunt simbolurile legăturii cu Mama natură.

Copacul vieții încorporează patru dintre cele cinci elemente – Apă, Pământ, Foc și Aer. Simbolul este nelipsit și din religie. El apare încă de la începuturi, când Adam a mâncat fructul din Copacul Vieții, reprezentând cunoașterea, dar și căderea în păcat. Apoi, apare sub forma Crucii Răstignirii, care a fost făcută din arborele binelui și al răului. Astfel, Copacul Vieții este văzut ca leac ce vindecă păcatul și moartea.

În taoism se vorbește despre cele 5 elemente: apă, foc, metal, lemn și pământ. Copacii aparțin elementului lemn, singurul element din natură care are viață și crește. De aici asocierea sa cu viața.

Maestrul feng shui ZODIACOOL vă recomandă să descoperiți legendele, superstițiile și simbolistica lumii dacă sunteți atrași de misticismul vieții și dacă rezonați cu vorbele lui Osho „Cunoaşterea înseamnă împlinire: a cunoaşte este a fi”.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!