Legendele Copacului vieții – simbolul vindecării sufletești și a vieții veșnice

23.MAI.2019
Legendele Copacului vieții – simbolul vindecării sufletești și a vieții veșnice

Categorie: Feng Shui Autor: Maria Poinescu ZODIACOOL Foto:pexels.com

Literatura, religia și arta oferă un loc special copacului vieții, denumit și Arborele Cosmic sau Pomul Vieții, simbolul universal al nemuririi și vindecării spirituale.

Se știe despre copaci că ne oferă oxigenul de care avem nevoie pentru a trăi, de aici și asocierea cu viața.

În același timp, fiecare element din copacul vieții își are propria poveste, propria semnificație. Frunzele Copacului Vieții amintesc de unicitatea fiecăruia dintre noi, de faptul că suntem diferiți, așa cum nici o frunză nu este la fel cu alta. În plus, mesajul acestui element este că în ciuda tuturor diferențelor, putem trăi în pace.

Ramurile Copacului Vieții reprezintă arta, spiritualitatea, știința și orice altă formă umană de exprimare a trăirilor și sentimentelor.

Loading...

Oamenii își întind brațele spre îmbrățișare asemenea crengilor din pomi, arătând nevoia de cunoaștere și dezvoltare. În același timp, ramurile simbolizează legătura cu Universul (Tatăl Soare).

Tulpina și rădăcinile Copacului Vieții semnifică locul care ne arată cine suntem, dar și puterea interioară. De asemenea, sunt simbolurile legăturii cu Mama natură.

Copacul vieții încorporează patru dintre cele cinci elemente – Apă, Pământ, Foc și Aer. Simbolul este nelipsit și din religie. El apare încă de la începuturi, când Adam a mâncat fructul din Copacul Vieții, reprezentând cunoașterea, dar și căderea în păcat. Apoi, apare sub forma Crucii Răstignirii, care a fost făcută din arborele binelui și al răului. Astfel, Copacul Vieții este văzut ca leac ce vindecă păcatul și moartea.

În taoism se vorbește despre cele 5 elemente: apă, foc, metal, lemn și pământ. Copacii aparțin elementului lemn, singurul element din natură care are viață și crește. De aici asocierea sa cu viața.

Maestrul feng shui ZODIACOOL vă recomandă să descoperiți legendele, superstițiile și simbolistica lumii dacă sunteți atrași de misticismul vieții și dacă rezonați cu vorbele lui Osho „Cunoaşterea înseamnă împlinire: a cunoaşte este a fi”.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Așteptarea nu este pentru tine, din cauza agitației mentale. Nu suporți să te acuze cineva pe
În filosofia Taoistă Yin și Yang sunt două tipuri de energie complementară ce compun universul
Capricornul în dragoste, bărbatul Capricorn în dragoste și femeia Capricorn în dragoste

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.