Amenajări bucătării cu bun feng shui și combinații de culori potrivite pentru bucătărie

Amenajări bucătării cu bun feng shui și combinații de culori potrivite pentru bucătărie
Culorile recomandate de specialiștii feng shui pentru bucătărie. Sfaturi concrete și cu rezultate imediate. Bazată pe experienţa de mii de ani, pe filosofia

fiinţei privite ca energie, pe calcule matematice, pe influenţa elementelor naturii şi a punctelor cardinale, arta feng shui ne demonstrează că se poate ajunge la armonie. Culorile ocupă şi ele un loc important în această practică, dar şi în psihologie, studiile arătându-ne cum ne pot schimba starea de spirit. Combinând cele două ştiinţe, putem opta pentru cele mai bune culori în casă.

Astfel, energiile negative vor fi minimalizate şi ne vom simţi cât mai bine.

În filosofia feng shui, bucătăria este considerată „inima casei” şi reprezintă sănătate, reușită în viață, prosperitate, deoarece energia de aici se impregnează în mâncare și apoi ne afectează corpul, gândurile, emoțiile. Este de înţeles de ce trebuie să acordăm o atenţie specială acestei încăperi, încă de când începem amenajarea.

Pereţii şi mobilierul trebuie să fie o combinaţie de culori vesele, calde. Astfel, putem opta pentru ivory, crem, alb, bej, portocaliu, verde, turcoaz, violet. De asemenea, ar fi bine să ţinem cont de zona pe care o ocupă bucătăria în casă față de punctele cardinale.

Culorile favorabile pentru bucătăriile situate în Sud, Sud-Est sau Est sunt verde, bej şi maron. Optaţi pentru combinaţii de crem, ocru şi cărămiziu dacă este în sectorul de Sud-Vest sau Nord-Est. Pentru bucătăriile situate în Est sau Sud-Est sunt benefice tucoazul, verdele şi maronul.

Cele din Nord, Est sau Sud-Est ar fi bine să aibă bleu şi combinaţia între negru şi verde, dar aveţi grijă la cantitatea de negru pe care o folosiţi, deoarece determină stări de depresie. Combinaţiile de alb cu albastru sau alb cu gri sunt de preferat pentru bucătăriile din Vest şi Nord.

Singurul sector în care nu este indicat să avem bucătăria este Nord-Vest, dacă totuşi este situată aşa, optaţi pentru combinaţii de alb şi ivory, pentru a stabiliza energiile negative.

3675
4.77
SHARE
AFLĂ MAI MULTE:
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.