6 Obiceiuri proaste ce pot provoca cistita. Cum să prevenim infecția urinară

246
0.00
SHARE
Sănătate AUTOR: NUTRIȚIONIST

Cistita ne afectează pe plan emoțional și sexual, de aceea trebuie evitate obiceiurile proaste care o provoacă

Cistita acuta, cronică, este o inflamaţie a vezicii urinare care apare mai frecvent la femei.

DE INTERES: Coloanele destinului și sănătatea

Cistita poate fi confundată de către femei cu “răceala la ovare”, care are simptome asemănătoare.

Durerile abdominale, senzația de a urina des, usturimile la urinare sunt neplăcute. Cele mai proaste obiceiuri care duc la cistită sunt de natură emoțională sau țin de igienă.

1. Atașamentul față de cei dragi, îngrijorarea, produc toxine ce inflamează vezica urinară. Încercarea de a uita amintirile dureroase va preveni acest lucru.

2. Lipsa de încredere în sine ne poate face să ne purtăm agresiv și să luăm decizii în locul celor din jur, pentru a nu pierde controlul. Remediul este să ținem cont mai întâi de nevoile proprii, apoi de ale celorlalți.

3. Frica de a nu eșua pe plan profesional ne poate obosi și încărca organismul cu stres. De aceea, trebuie să ne rezervăm timp și pentru relaxare. 

4. Consumul insuficient de apă nu asigură un mediu intern hidratant și ne face să reținem toxine. Este necesar să bem zilnic cel puțin 2 litri de apă călduță sau la temperatura camerei, pentru a mări diureza și a elimina bacteriile. 

5. Amânarea micțiunii în timpul zilei sau după contactul sexual ne slăbește mușchii vezicii urinare. Se recomandă mersul la timp la toaletă.

6. Excesul de zel în a fi în pas cu moda și de a purta des bluze cu spatele gol sau cu talie scurtă, haine prea subțiri în timpul sezonului rece. Este bine să ne menținem zona rinichilor și tălpile la o temperatură optimă. Chiar și numai senzația de frig poate duce la cistită. 

Profilactic, se pot consuma periodic ceaiuri din scorțișoară, cimbru, mătase de porumb, salvie. Curele cu lăptișor de matcă și păstură întăresc sistemul imunitar și asigură sănătatea tractului urinar feminin.

Sursa foto: thebabbleout.com

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul

0  0
VOTURI
SUBIECTE SIMILARE: INFECTIE URINARA SĂNĂTATE
CE E NOU

ZODIACOOL este cel mai complex site din România care reunește horoscop, zodii, astrologie, numerologie, feng shui și vise

DE INTERES

Horoscop zilnic realizat de astrologi experți conține previziuni astrologice pentru 3 zile. Selectează ideograma zodiei și află horoscopul de azi, mâine, gratuit pentru fiecare zodie.

HOROSCOP AZI 19 ianuarie 2018
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Visa Mastercard

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.