Nu este de glumă! Ce ți se întâmplă dacă nu faci dragoste în mod regulat

6996
4.40
SHARE
Cupluri AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: istockphoto.com

Abstinența nu este o soluție, ci este cauza unor boli pe care nici dușmanilor tăi nu le-ai dori să le aibă

Să nu faci dragoste o perioadă îndelungată nu este ceva de dorit, abstinenţa poate crea probleme de sănătate, atât la nivel fizic, dar mai ales la nivel psihic și emoțional. Desigur, sunt indicate periodic și pauzele... dar poate că de aceea femeia are menstruație. Să vedem care ar fi cele mai grave probleme cu care ne-am putea confrunta dacă nu facem dragoste suficient de des.

Nervozitatea scapă de sub control

Se știe că în timpul unui contact corpul eliberează endorfine, oxitocină, compuși numiți „hormonii fericirii”. Aceștia au capacitatea de a ne ajuta să ne relaxăm și să avem sentimentul de împlinire. În lipsa lor, crește riscul de a suferi de frustrare, anxietate, tristețe, depresie.

Bolile își fac apariția

Bărbaţii care se privează de amor ar trebui să știe că în acest fel nu fac altceva decât să riște să-și deregleze funcția glandei prostată, care este responsabilă de erecția și fertilitatea masculină.

Scade rezistența la boli

Sistemul imunitar este primul care suferă de pe urma abstinenței. În timpul actului corpul secretă imunoglobulina A pe care o varsă în limfă și prin aceasta curăță corpul de toxine. Un sistem imunitar deficitar este cauza infecțiilor de orice natură, a virozelor.

Despărțiri și emoții negative

Relațiile în care partenerii nu practică contactul în mod regulat au toate șansele să se destrame, din cauză că partenerii de cuplu încep să-și piardă încrederea, devin dezorientați și nu mai pot face față stresului. De asemenea, în aceste cupluri înflorește gelozia și infidelitatea, crește riscul de certuri.

Vorba proverbului

În lumea medicală există o expresie celebră: "organul nefolosit se atrofiază", astfel, la fel se întâmplă și în cazul organelor, apare slăbiciunea musculară. Iar de aici până la frigiditate la femei și disfuncții erectile la bărbați nu mai este decât un pas.

MAGAZIN ONLINE

Mai jos, găsești articole pe același subiect

PUBLICITATE
loading...
PE ACELAȘI SUBIECT
PE ACELAȘI SUBIECT
Secrete dezvăluite

Cumpărături referitoare la articol:

Pe același subiect

Top vizualizate

Pe același subiect

ZODIACOOL este cel mai complex site din România care reunește horoscop, zodii, astrologie, numerologie, feng shui și vise

Horoscop azi pe zodii
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.