Momentul acela când raportul intim poate fi dureros pentru bărbați și pentru femei

18.IULIE.2018
Momentul acela când raportul intim poate fi dureros pentru bărbați și pentru femei

Categorie: Cupluri Autor: Luiza Teodorescu Zodiacool Foto:style.over.net

Contactul dureros are repercursiuni grave asupra stării tale emoţionale, află câteva remedii împotriva durerii. Momentele intime se pot transforma într-un

film de groază pentru unii dintre noi din picina durerilor resimțite în timpul actului amoros. Odată ce am simțit durere, plăcerea și dorința dispar ca prin farmec. Atât femeile cât și bărbații se pot confrunta la un moment dat cu o experiență neplăcută, însă cauzele durerilor pot fi diferite în cazul femeilor și bărbaților. Să vedem câteva dintre acestea. Indisponibilitatea psihică.

Anxietatea, depresia, frica de contact intim în cuplu, ideile greșite precum că a face dragoste este cu păcat sau este ceva murdar pot fi cauze ale raportului dureros.

Preludiu insuficient

Se știe că femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se stârni dorința (fenomen ce produce lubrifierea naturală necesară penetrării). Dacă femeia este insuficient lubrifiată, atât ea cât și bărbatul vor simți disconfort sau chiar durere în timp ce fac dragoste, din pricina frecării incomode. Într-o astfel de situație, remediul ar fi să se apeleze la un lubrifiant pe bază de apă sau să se întrerupă penetrarea și să se prelungească preludiul.

Bolile cu transmitere

Fie că este vorba despre o simplă vaginită, candidoză sau despre infecții mai grave (herpes vaginal, tricomonas, gardnerella, clamidia etc.), femeile și bărbații pot simți de la un disconfort până la durere în timpul actului.

Strângerea vaginală

Există femei care au o musculatură vaginală foarte bine antrenată, iar în timpul amorului strâng cu putere organul masculin, ceea ce ar putea deveni dureros pentru bărbați, mai ales dacă aceștia sunt la un prag de incitație ridicat (timp în care glandulul este foarte sensibil).

Pe de altă parte există și posibilitatea ca femeia să se contracte din pricina unei dureri sau a refuzului inconștient de a face dragoste, acesta fiind un semn clar că actul ar trebui încetat, pentru a se trata cauza problemei.

Sensibilitatea emoțională

Medicii au descoperit că pe pereții vaginului există puncte în care se descarcă emoțiile pozitive, care dacă sunt atinse în timpul penetrării provoacă plăcere și puncte în care se descarcă emoțiile negative, care sunt dureroase la atingere. Astfel, unele femei pot avea dureri doar când fac dragoste într-o anumită poziție. Remediul în acest caz este că odată ce femeia a experimentat durerea într-o anumită poziție, pe viitor să o abordeze cu precauție sau să o evite.

Incompatibilitatea anatomică

Unii bărbați sunt foarte dotați sau au organul curbat, ceea ce poate produce durere dacă femeia este prea strâmtă. În acest caz, frecarea din timpul penetrării poate leza pereții vaginali, ceea ce duce în final la usturime, senzație de durere. Pentru ca contactul intim să devină o plăcere în acest caz, femeia trebuie incitată foarte tare, iar penetrarea trebuie să decurgă într-un ritm lent. De asemenea, ar trebui evitată poziția câinelui și ar putea fi înlocuită cu poziția în care femeia stă deasupra, pentru ca ea să dețină controlul și să se relaxeze.

Prezervativul incomod

Desigur, contactul protejat oferă o serie de avantaje, însă dacă prezervativul nu este suficient de bine lubrifiat, poate cauza leziuni pe pereții vaginului, însoțite de durere. În plus, frecarea uscată afectează sistemului emoțional, femeia devine nervoasă, agresivă, iar în final îl respinge pe bărbat, pentru a se proteja de durere.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.