Momentul acela când raportul intim poate fi dureros pentru bărbați și pentru femei

18.IULIE.2018
Momentul acela când raportul intim poate fi dureros pentru bărbați și pentru femei

Categorie: Cupluri Autor: Luiza Teodorescu ZODIACOOL Foto:style.over.net

Contactul dureros are repercursiuni grave asupra stării tale emoţionale, află câteva remedii împotriva durerii. Momentele intime se pot transforma într-un

film de groază pentru unii dintre noi din picina durerilor resimțite în timpul actului amoros. Odată ce am simțit durere, plăcerea și dorința dispar ca prin farmec. Atât femeile cât și bărbații se pot confrunta la un moment dat cu o experiență neplăcută, însă cauzele durerilor pot fi diferite în cazul femeilor și bărbaților. Să vedem câteva dintre acestea. Indisponibilitatea psihică.

Anxietatea, depresia, frica de contact intim în cuplu, ideile greșite precum că a face dragoste este cu păcat sau este ceva murdar pot fi cauze ale raportului dureros.

Preludiu insuficient

Se știe că femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se stârni dorința (fenomen ce produce lubrifierea naturală necesară penetrării). Dacă femeia este insuficient lubrifiată, atât ea cât și bărbatul vor simți disconfort sau chiar durere în timp ce fac dragoste, din pricina frecării incomode. Într-o astfel de situație, remediul ar fi să se apeleze la un lubrifiant pe bază de apă sau să se întrerupă penetrarea și să se prelungească preludiul.

Bolile cu transmitere

Fie că este vorba despre o simplă vaginită, candidoză sau despre infecții mai grave (herpes vaginal, tricomonas, gardnerella, clamidia etc.), femeile și bărbații pot simți de la un disconfort până la durere în timpul actului.

Strângerea vaginală

Există femei care au o musculatură vaginală foarte bine antrenată, iar în timpul amorului strâng cu putere organul masculin, ceea ce ar putea deveni dureros pentru bărbați, mai ales dacă aceștia sunt la un prag de incitație ridicat (timp în care glandulul este foarte sensibil).

Pe de altă parte există și posibilitatea ca femeia să se contracte din pricina unei dureri sau a refuzului inconștient de a face dragoste, acesta fiind un semn clar că actul ar trebui încetat, pentru a se trata cauza problemei.

Sensibilitatea emoțională

Medicii au descoperit că pe pereții vaginului există puncte în care se descarcă emoțiile pozitive, care dacă sunt atinse în timpul penetrării provoacă plăcere și puncte în care se descarcă emoțiile negative, care sunt dureroase la atingere. Astfel, unele femei pot avea dureri doar când fac dragoste într-o anumită poziție. Remediul în acest caz este că odată ce femeia a experimentat durerea într-o anumită poziție, pe viitor să o abordeze cu precauție sau să o evite.

Incompatibilitatea anatomică

Unii bărbați sunt foarte dotați sau au organul curbat, ceea ce poate produce durere dacă femeia este prea strâmtă. În acest caz, frecarea din timpul penetrării poate leza pereții vaginali, ceea ce duce în final la usturime, senzație de durere. Pentru ca contactul intim să devină o plăcere în acest caz, femeia trebuie incitată foarte tare, iar penetrarea trebuie să decurgă într-un ritm lent. De asemenea, ar trebui evitată poziția câinelui și ar putea fi înlocuită cu poziția în care femeia stă deasupra, pentru ca ea să dețină controlul și să se relaxeze.

Prezervativul incomod

Desigur, contactul protejat oferă o serie de avantaje, însă dacă prezervativul nu este suficient de bine lubrifiat, poate cauza leziuni pe pereții vaginului, însoțite de durere. În plus, frecarea uscată afectează sistemului emoțional, femeia devine nervoasă, agresivă, iar în final îl respinge pe bărbat, pentru a se proteja de durere.

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Te poți epuiza dacă nu-ți controlezi pornirile amoroase.
Steaua zburătoare 2 aduce o energie negativă, care predispune la boli, letargie, probleme
Ce sunt Stelele Zburătoare? Stelele Zburătoare reprezintă diferite tipuri de energii, care în

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.